fbpx
Новини

Нощ на игрите за деца

25 октомври 2019

Sofia Game Night се завръща с второто си издание, като този път вкарва в играта и най-малките играчи. Правилата са прости: хващаме подопечните за ръка и около 16:00 на 2 ноември (събота) ги повеждаме към избрана локация от картата на събитието и се впускаме в играта с всичките ни останали сили.

Детската програма включва цяла дузина събития, с които може да се забавлява цялото семейство (за щастие!). Има "Не се сърди, човече!" в човешки размер, програмиране, електронни игри, настолни игри, образователни игри... Игри да иска човек!

За децата, които се заплесват по програмирането, ще има няколко интересни събития и не завиждаме на родителите как ще им насмогнат. Минаваме набързо през тях, че другите играчи чакат ред: в MindHub ще има Вечер на програмирането за деца и родители; в IT Step пък ни се заканват с цели пет открити урока с полезна информация как се правят яки игри и герои; RoboKids също ще учат малките как да станат дизайнери на собствена игра.

А пък за Не-се-сърди-човечето с човешкия размер въобще не се шегуваме. Може даже да отскочим да видим как става. Ще се играе в Националния исторически музей, който освен с тази любима игра се включва в Нощта на игрите и с "Дженга" и "Дама", плюс няколко други много умни игри, създадени от музейните специалисти, за да ни е още по-интересно в музея.

И Британският съвет е в играта. Там ще ни покажат Micro:bit – джобен, програмируем компютър, разработен от БиБиСи и въведен в учебната програма в Обединеното кралство. Отсега подозираме какво мрънкане и тръшкане ще има за "едно такова и за мееен" и няма как да е другояче – обещават ни, че с това може да създадем каквото дигитално творение ни хрумне – от игра до робот.

За по-малките участници в игрите (между 5 и 13 години) Матема и SmartyKids център са измислили как да им хванат вниманието с настолни игри и главоблъсканици. Dechica.com пък ще ги пробват на образователни интерактивни игри и добавена реалност в комбинация с разни занимавки с хартия.

Хайде да видим кои са най-големите играчи!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross