fbpx
Животът с деца

Нов проект поощрява добрите практики в образованието

1 май 2018

Знаем до болка, че образователната ни система тъне в криза и като че ли от години боксува на едно място. Новото поколение, наречено алфа, което тепърва ще влезе в класните стаи, ще има още по-ярко изразена необходимост от промяна.

Това кара група хора да създадат нов проект, с който да търсят решение на този така осезаем проблем, но не с порицание, а с поощрение. Teaching Alpha търси учителите, които знаят, че трябва да дадат нещо ново на процеса, за да постигнат по-добри резултати. Проектът всяка година ще насърчава образователните новости, въведени от учители в държавните училища в България и ще разпространява техните идеи и истории.

Ако сте ученик или родител, може да номинирате учител с иновативни, специфични и успешни методи на уеб страницата на проекта до 24 май. Екипът на Teaching Alpha ще избере финалисти, с които ще събеседва, а на 15 септември най-отличаващите се добри практики ще бъдат наградени.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross