fbpx
Новини

Нови доказателства, че Исус всъщност е бил майка

13 септември 2017

Автор Кристин Лако от Mum Revised

ДА СЕ ЧЕТЕ С ЦЯЛОТО НАЛИЧНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР, КОЕТО ИМАТЕ!

В зашеметяващ поврат от последните дни Ватиканът е започнал да преразглежда своите широко разпространени виждания, а учените трескаво четат купища документи и свидетелски показания от майки от целия свят, в опит да предложат нова интерпретация на Библията.

"Не отричам, че може би Библията е била изтълкувана погрешно", промълвява Кардинал Пат. Кардинал Пат е бил водещ на разследването за истинската същност на Агнеца Божий.

"Библията винаги е била тълкувана от мъже, докато не се събра работна група, изследваща въпросите за равенството между половете. Направо не можем да повярваме какво открихме!", допълва Кардинал Пат въодушевено.

Най-фрапиращите заключения идват от чудесата на самият Исус. Ето какво казват майки, които участват в клерикалната инициатива на Католическата църква за въвеждане на Библията в живота на хората от настоящия век.

"Започнахме да четем Библията в читателския ни клуб", разказва Джени. "След три чаши вино стигнахме до заключението, че Исус е повече жена от всички нас."

Групата аплодира тази реплика с наздравица с чаши вино.

"Представихме заключенията си пред Кардинал Пат и той поде тази светска инициатива", допълва Джени и разказва нататък.

Дамският читателски клуб "Ако Господ беше един от нас" счита, че учението на Исус отразява собствения им живот повече, отколкото този на мъжете им. До този извод стигнали майките, когато по време на едно от четенията в клуба обсъждали как и Исус не се е къпел, а е трябвало да мие другите.

Също така винаги е бил твърде зает, за да му се прииска или въобще да му хрумне да прави секс, което накарало жените да се подхилкват и да кимат с глава в мълчаливо разбиране и съгласие.

Жените от клуба се задълбочили и започнали да изучават чудесата на Исус, следвайки съвета на Кардинал Пат. Забелязали, че повечето чудеса на Исус са се случили в събота (или на Шабат), подобно на почивния ден на повечето майки или когато хладилникът е бил празен, а е било време за вечеря.

Чудесата им помогнали да стигнат до извода, че Месията бил по своята същност Майка, защото:

Превърнал водата във вино. Всяка жена в читателския клуб се съгласила, че това е супер силата, която най-много биха искали да владеят. За сравнение - мъжете им искали да могат да летят.

Исус е роден от девица. Дори и преди рождението си, Исус знаел, че от неговият Татко няма да има полза като заобикалящ фон и че ще свърши само едно полезно нещо и то едва когато Исус стане възрастен. Всяко дете знае първо да отиде при Мама, когато има нужда от нещо.

Исус с желание лекувал болните. Само майките изглежда знаят какво да правят при треска и умеят да диагностицират само с докосване с един пръст. Средно се падат по около 6 излекувани мъже на всяка болна жена. Жените от читателския клуб смятат, че това е било началото на "настинката при мъжете", при която всяка майка с болен съпруг има чувството, че има хиляда деца.

Хващането на голямо количество риба се счита за чудо. Майките се посмели на това твърдение, но се разпознали и в него. Очевидно те са единствените в домакинството, които знаят как да напазаруват за цялата къща без написан списък, без да звънят вкъщи на мъжа си и са способни да поръчат храна за вкъщи сами.

Лекувал прокажени. Никой от мъжете, които жените в клуба познавали, не би докоснал прокажен.

Исус овладявал и успокоявал природните стихии. Учениците на Исус го събудили, защото се бояли от бурята. Той успокоил бурята, за да могат те да заспят спокойно. Това е просто преразказ на нощите, в които мъжът ви спи дълбоко, защото "утре го чака работен ден".

Исус лекувал всеки и всички. Не им казвал да се стегнат и да стават от леглото, да не се лигавят и да не се държат като разглезени кифли, както правели много от партньорите на жените от Читателския клуб. Той също така никога не се е паникьосвал, ако видел телесна течност, което е често оплакване от страна на жените за реакцията на техните мъже, когато бебето ги наака.

Уловил риба с монета в устата. Ха! Ако имате тийнейджър, знаете, че основно искат две неща от майките си: храна и пари. А от татко? Искат пари и колата.

Исус ходел по вода и когато Петър искал да се присъедини към него, Исус трябвало да го спасява от удавяне, защото не послушал какво му казал Исус. "Ама сериозно, хора, просто слушайте майките си и няма да се удавите", казала групата едновременно.

Дали Исус е патентовал първия айрол?

Първият айрол в историята на човечеството.

Исус оставил учениците си, за да се усамоти преди следващото чудо. Също като с подрастващите деца, хората, които искали нещо от Исус, го следвали непрестанно навсякъде. "Не знам защо е слязъл от оня хълм, след като там е намерил мир и покой", коментирала Джени, а всички жени кимали в съгласие.

Той възкръснал от мъртвите, след като оставил плащеницата си прилежно сгъната и казал на хората да го оставят на мира да спи и просто да вярват на думите му. Някога срещали ли сте майка на малко дете? Тя всяка сутрин възкръсва от мъртвите и оправя леглото, и в случай, че някой я слушаше какво говори, нямаше да ѝ се налага да крещи.

И докато Ватиканът все още се бави със становище как новите тълкувания ще бъдат отразени в католическото учение, Джени от Читателския клуб добавя, малко преди да си повика Uber:

"Ако Исус беше роден днес, пак бихме го приели с мръсната му коса. Само че бихме му показали как да си хване косата на опашка."

Ако Исус беше следвал повече... така да се каже, мъжкия стереотип, Кардинал Пат смята, че светът е щял да бъде много по-различен.

"Щял ли е Исус да има ученици или е щял да предпочита да се мотае на дивана с чиния картофи?", пита Кардиналът.

"Щеше ли да докосва болни мъже, за да ги лекува, или щеше да предпочете да пипа надарени жени? Щеше ли да знае как да извърши което и да е от Неговите чудеса, ако е бил зает непрестанно да търчи да сваля жени, вместо да боготвори каузата на Християнството?"

В Деяния 1: 1-11 пише, че този Исус, който ни е бил отнет и е отведен от нас на небето, ще се върне по същия начин, по който сме Го видели да отива на небето.

А може би трябва да очакваме да се върне като майка. Времето ще покаже.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross