fbpx
Спорт

Никога не е късно да започнеш да спортуваш

6 март 2020

Този 91-годишен господин е вдъхновение за целия си фитнес и за хиляди хора в интернет, които го аплодират леко просълзени пред екраните на устройствата си. Ако е успял да ги вдъхнови и да влязат в залата, ехее... както се казва. Нас със сигурност ни впечатли.

Лойд Блек от Семс, Алабама, започва да тренира миналата година, когато осъзнава, че вече се затруднява с някои елементарни домакински задължения, предава Good News Network. Основната му мотивация била да заякне малко, тонизирайки мускулите си, и да се отърве от някои редовни болежки.

Лойд посещава редовно фитнеса три пъти седмично, а интерес буди не само стабилната му възраст, но и спортното му облекло. Мистър Блек предпочита да спортува с гащеризон, защото му е удобно и така не се притеснява за постоянно смъкващите се панталони.

Когато започнал да тренира в Anytime Fitness не можел да изкара повече от 10 минути на пътеката, споделя управителката на залата Ашли Сийман. Сега изкарва съвсем спокойно загрявка от половин час интензивно ходене, преди да започне същинската си тренировка за деня.

Освен това се старае да е в помощ и на други възрастни хора, започващи да тренират, показвайки им как да използват уредите за вдигане на тежести.

Снимка: Ашли Сийман/Anytime Fitness

Съвсем скоро управата на фитнеса гласува и отличава Блек за "Член на клуба на месеца". Нас ако питате, достоен е за "Трениращ на годината". Даже на всички години!

Снимка: Ашли Сийман/Anytime Fitness

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross