fbpx
Новини

Никакво отваряне на детските градини

7 май 2020

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че категорично няма никакво намерение да се разрешава отварянето на детските градини и яслите. Детските заведения остават затворени по препоръка на Щаба, защото те са категорично против. Борисов заявява, че се съгласява с експертите.

Според него родителите са разделени на две групи - за и против отварянето на градините, и не е сигурно кой би си пуснал детето. А в момента целта е да се опази здравето на уязвимите групи. Разхлабването на някои мерки, посочи премиерът, е също с цел опазването на психическото здраве на хората с възможност за спорт и разходки.

Според неформална анкета в социалните мрежи с над 20 000 респонденти от цялата страна, проведена от Антонина Кенова, чието отворено писмо до Министерски съвет публикувахме, процентът на родителите, съгласни да се отворят градините, е над 70%. От тях близо 70% са готови да пуснат децата си още в първия момент на отварянето. Въпросът, поставен и от Антонина в писмото ѝ, не КОГА, а КАК ще бъдат отворени градините, остава без отговор.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross