fbpx
И аз съм човек

Неподправената страна на майчинството

24 май 2018

Днес споделяме с вас тази фотосесия, която представя майчинството в неговата неподправена светлина. Гиъдре Гомес публикува своя поглед в Bored Panda и хвърля светлина върху нещата, за които рядко се говори.

------

Всички казват, че майчинството е специално, че с детето се гради връзка, като никоя друга, че това е вълшебно пътешествие, едновременно удовлетворяващо и прекрасно, и съм абсолютно съгласна. Обожавам да съм майка, това е най-хубавата работа на света. Имам две момчета и ги обичам повече от всичко, но майчинството невинаги е лесно и просто.

Майчинство е да не си спомняш какво е да спиш през цялата нощ, да бършеш повече ако, отколкото си си представяла, че ще видиш за цял живот. Да нямаш лично пространство, да не можеш да се изпишкаш или да си вземеш душ необезпокоявана. Да бършеш сополиви носове и мръсни лица с блузата си. Да се научиш как да правиш всичко с едната ръка, докато носиш бебе в другата. Да се събудиш с малко дупе или краче на лицето. Да кърмиш навсякъде, по всяко време. Да носиш клин и косата ти да е рошава. Да не пазаруваш сама. Колата ти да е мърлява през цялото време. Да не можеш да си пуснеш болничен, защото майчинството е работа 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, без заплата, и какво ли още не. Но в крайна сметка не бих го заменила за нищо на света. Да си майка означава да си обзета от любов, щастие, отговорност и самоотверженост.

С помощта на моите приятелки майки създадох този проект, за да напомня как изглежда неподправеното майчинство.

1. Майчинството е никога да не ходиш до тоалетната сама

2. Да се опиташ да си запазиш разсъдъка

3. Да си пъдар

4. Да имаш малки помощници, които да ти помагат при готвенето

5. Да бършеш сополиви носове с блузата си

6. Да не можеш да си вземеш болничен

7. Да те ритнат в лицето нощем

8. Да готвиш с една ръка

9. Да се опитваш да ги опазиш живи

10. Да не можеш да се изкъпеш на спокойствие

11. Безкрайни купчини с пране

12. Понякога майките имат нужда от глътка вино и да си провелрят телефона

13. Никога да не може да се успиш

14. Да кърмиш навсякъде, по всяко време

15. Сънят не трае дълго, винаги ще те намерят

16. Няма спокойно пазаруване

17. Да забавляваш децата

18. Като заспят...

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross