И аз съм човек

Недопустими състояния за водене на дете на детска площадка (списък)

15 октомври 2018

Дойде есента и с нея, както всяка есен, дойдe какво? Сега по-романтичните от вас ще си помислят, че имаме предвид жълъдите и чая с ром, а по-рационалните - сметката за парно и вкочанените крака, обаче всички ще бъдете в тотална грешка, защото това, което най-много е дошло, са:

ВИРУСИТЕ

а с тях и

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА СЪВЕСТНИТЕ МАЙКИ СРЕЩУ ВОДЕНЕТО НА ХРЕМАВИ, СОПОЛИВИ И ПЪПЧАСАЛИ ДЕЦА НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА (съкратено за по-лесно запомняне БАСМСВХСПДДП).

Немалко от вас вече са попадали на гневни, преминаващи във фалцет и порой от удивителни знаци, коментари на майки, които за ПОРЕДЕН ПЪТ са видели дете, което едновременно се е изкашляло НА пързалката, имайки, в същото това време, подозрителна пъпка на челото!

Редно е, другарки, да знаем, че това е недопустимо по всякакви хигиенни, санитарни, морални и БДС стандарти, и че мястото на подобно дете, развъдник на опасни биологични зарази, е вкъщи, под катинар, докато не даде ясни признаци на стерилност и назална чистота.

Явно обаче санитарните правила не са стигнали до знанието на разни нехайни майки, които си позволяват, моля ви се, да влачат СВОБОДНО по площадките деца в неизрядно здравословно състояние, деца, които кашлят НЯКАК ОСОБЕНО, имат зачервени бузи или, не дай си Боже, СА ХРЕМАВИ (кръстим се и се къпем във фонтан от сребърна вода).

Затова е крайно време да бъде създаден един правилник, един своеобразен списък със състоянията, в които НЕ Е ДОБРЕ ПРИЕТО, ДАЖЕ Е НЕВЪЗПИТАНО И РАЗКРИВА ЛИПСВАЩИТЕ ПЪРВИ СЕДЕМНАЙСЕТ ГОДИНИ ОТ ВЪЗПИТАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ!!!, детето да доближава детска пързалка в радиус от 1 километър и 150 метра метра – най-голямото разстояние, скачано някога от бактерия (резултатите от скока на бактерията е удостоверен и запечатан с фотофиниш от специализирано жури от далекогледи майки от БАСМСВХСПДДП).

Списъкът може (демек – редно е!) да бъде разпечатван и лепен по пързалките и дърветата околовръст, а към него да бъдат слагани и снимки на майките – нарушителки, за назидание и респект.

И така, да не губим ценно време, в което някое дете може би вече киха на свобода в пясъчника и неконтролируемо разпръсква микроби върху невинните малки граждани, а да преминем към състоянията, с които ще ви замолим да се съобразявате, когато ви щукне авангардната идея да си изведете болнавото дете на детска площадка (да ви се чуди човек на акъла).

I. СОПОЛ (вж още ХРЕМА). Бистър, жълт, зелен или заден, сополът е най-старият познайник на майките, които са разположени в центъра и периферията на площадката и отмятат с молив кой подсмърча и какво е съдържимото, изтичащо от носа му, както и коя е клетницата, тичаща към детето с хартиена кърпичка в ръка, и приканваща го да ДУХА ПО-СИЛНО - така че след това да могат да пресъздадат картината на престъплението максимално точно във Фейсбук.

Когато е в по-солидни количества, сополът съставлява опасното състояние ХРЕМА, което по нашите ширини изисква въдворяване на детето вкъщи поне до юли месец или най-добре до трети клас. ХРЕМАТА от друга страна, е кралицата на недопустимите състояния, в които можете да водите детето не само на детската площадка, но и където и да е другаде, включително тролей, магазин и аптека. Да, може просто да искате да му купите капки за нос, което е на прага на разбираемото и допустимото, но все пак помислете за резервен вариант – например, вържете детето ПРЕД аптеката.

Всичко е до желание и организация, иначе всички знаем да се оплакваме!

II. КАШЛИЦА. Сега... вижте какво. Чували сме всички възможни оправдания на майки, които най-нагло си влачат децата по площадките, за да кашлят ТАМ, на ведомствен въздух, а не в хола им вкъщи - но ние не сме толкова улави и не се хващаме на тъпотии от рода на „това е отхрачваща кашлица“ (хаха, моля ви се!!!), нито пък, че е кашлица вследствие на задавяне със Зрънчо, или пък най-любимото ни – АЛЕРГИЧНА КАШЛИЦА.

Всички сме наясно, че това е пълна лъжа и вие сте си довели детето от яд, мързел и тотална безотговорност, и най-вече за да се тръшнат и други деца от двойна бронхопневмония, и да не сте вие най-прецаканата майка на света. Така че, ако обичате – кръгом и вкъщи, защото никой не е длъжен да ви инхалира вирусите и бактериите, които иначе никъде другаде няма да срещнем!

И като не можете пък да издържите и един-два месеца затворени вкъщи с децата, ... ами не ги раждайте!

III. КАШЛИЦА И ХРЕМА (!!) Ето ви пример за състояние, в което детето би следвало да е увито в овчи кожух, натъпкано с Шуслерова сол шейсет и шест, намазано с белтъци по петите и застопорено на дивана вкъщи, но то е къде? Къде е, питаме ви – да, точно вас, госпожо, с телефона в ръка, дето сте се правите на разсеяна и мънкате, че детето вече е здраво, и това е просто остатъчен сопол и остатъчна кашлица!

Алооо!!! Ние лично сме РЕГИСТРИРАЛИ звуковата честота на остатъчната кашлица, освен това имаме портфолио от остатъчни сополи, по които обучаваме всички нови членки на БАСМСВХСПДДП! И можем, когато видим един сопол, веднага да разберем дали е Сопол от седмия ден, или е Сопол от първия ден! Някои хора наистина си мислят, че са повече от другите!

IV. ПЪПКИ. Тук преминаваме към сериозните нарушителки, които си въобразяват, че това тук им е като в чужбина и едва ли не всички ще подходим с разбиране към пъпката. Не знаем как по друг начин да го кажем, освен че и с невъоръжено око се вижда, че това НЕ Е пъпка от комар (хаха, ама моля ви се, бе, ние да не сме расли в гората!!), нито е алергична пъпка, а една истинска пъпка-бомба, която няма място на детската площадка, ОСВЕН АКО още със стъпването си не покажете документ за нейния (на пъпката) произход и вид, но дори и тогава няма да ви повярваме, защото всички знаем какви мошеници са лекарите! До-виж-да-не!

V. СЪЧЕТАНИ СЪСТОЯНИЯ (ХЪЛЦАНЕ + ПЪПКИ, КАШЛИЦА + ВЪШКИ, СОПОЛ ОТ СЕДМИЯ ДЕН + ОБЕЗПОКОИТЕЛНА ПЪПКА + СТРАННО ЧЕСАНЕ ПО ГЛАВАТА).

Често това са състояния, в които децата са водени на площадката от по-възрастни, глухи роднини, тип артритна баба, с цел предизвикване на жалост у членовете на БАСМСВХСПДДП, които са на стража в пясъчника и около люлката – най-често предпочитаните места за противозаконно кашляне, кихане и развяване на съмнителни пъпки.

Тези състояния са нещо като черешката на тортата, един crème de la crème на родителската наглост, която просто не може да бъде оставена да се размине ненаказана, неизговорена и неизписана в обширна публикация в интернет, съдържаща много удивителни, леко истеризиращи изрази, от рода на „АКО ОБИЧАТЕ, ПРЕСТАНЕТЕ ДА СИ ВОДИТЕ БОЛНИТЕ ДЕЦА ПО ПЛОЩАДКИТЕ, ЗАЩОТО МИ ОМРЪЗНА ДА....“ и тежки, но справедливи изводи за омерзението и погнусата, които такъв тип родители предизвикват у гражданките, които собствено спазват всички хигиенни норми, не водят детето си НИ-КЪ-ДЕ, когато то киха, и които ОЧАКВАТ!!! и другите около тях да спазват същите високи санитарни стандарти, но те, представете си, НЕ ГО ПРАВЯТ.

Сами разбирате, че на всичко това трябва да бъде сложен край. Вярваме че сега, след създаването на този списък, вече никой няма да дръзне да се появи на детска площадка с неизрядно дете и да го пусне да тича СВОБОДНО.

Списъкът се прави публично достъпен, за да може към него да бъдат добавяни и други опасни състояния и практики, като водене на дете с мръсни чорапи, или пускане на дете да ходи БОСО по площадката, така че и другите деца да поискат да ходят БОСИ.

За следенето на изпълнението на списъка ще се грижат членовете на БАСМСВХСПДДП, а нарушителките ще бъдат публично линчувани в интернет.

Освен това апелираме общината да отпусне по една медицинска сестра, която да стои на входа на всяка градинка и да проверява децата за: ВЪШКИ, ВЪЗПАЛЕНО ГЪРЛО, ДЪЛГИ НОКТИ, МРЪСНИ УШИ, СОПОЛ и ДИСЛЕКСИЯ, защото никой не иска да си общува с деца, които си пишат името НАОБРАТНО.

P.S. Майки ми били!

P.P.S. Текстът е художествена измислица, създаден е с цел да се посмеем, докато си стоим ВКЪЩИ с болните деца или ги разхождаме далече от здравите. Авторката НЕ вярва, че наистина има майки, които умишлено си водят изнемощелите от тежки болести деца по площадките, за да заразяват другите деца. И освен това всички знаем, че вирусните заболявания се разпространяват по въздушно-капков път, и не знаят граници, тоест можете да се заразите навсякъде, и не задължително ТОЧНО на детската площадка.

P.P.P.S. ИДВАМ С МИР!

Красимира Хаджииванова

Съосновател на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
made by cog + weband
cross