fbpx
Бременност

НЕВЕРОЯТНИЯТ ПРОЦЕС, наречен бременност

9 февруари 2017

Преди няколко дни добра душа ни препоръча този текст, писан от Полина Поманова преди една година, когато тя е бременеела къде щастливо, къде не чак толкова. Оттогава бая време е минало - Полина, за щастие, вече не е бременна, а си отглежда поколението, и пак си кара каяка в Кресна, и спортува, и въобще, отново е нормален човек. Но, както се казва, някои неща в тоя живот са непреходни, и този текст е едно от тях. Признаваме си, че на места МНОГО се смяхме и затова го пускаме и на вас, и вие да се смеете и да ви стане хубаво - нали си знаете, че чуждото нещастие най-много радва!

*************************

Такааа! Дойде време разделно и у моя живот. Демек, ще се деля или по друг начин казано - ще се окотя. Все пак, освен счупени барове, носове и безброй откачени истории, трябва да оставя и малко хубав ген след себе си, нали така.

Ако някой се чуди как съм се решила - просто се огледах и като видях що идиот създаде поколение, си рекох "Кой, аз ли не мога, бееее", а и бях отпуска лятото на Дунава, и ми беше едно такова, любовно.

Но оттогава мина много време и вече шести месец съм ходещ инкубатор.

Искам да споделя малко впечатления от този "НЕВЕРОЯТЕН ПРОЦЕС", наречен бременност.

Така. Която и да ви разправя, че това е най-хубавият период в живота ви, не ѝ вярвайте! Това са жени без никаква друга работа и смисъл у техния живот.

Изрази като “Най-сладкото очакване“ и “Прелестен период” предизвикват у мен обриви и възмущение и, от време на време - агресия. Значи, първо, почва се с едно гадене и повръщане, с болки в главата, все едно си в 24-часов махмурлук без да си пил, което допълва всеобщата гадост.

Като говорим за алкохол, трябва да го откажеш, както и цигарите. 9 месеца пости. Ако някой ми каже “Кво пък толкова?”, веднага го приспадам към групата на жените без смисъл у живота и слабост към турски сериали

Алкохол. Тва са Нови Години, рождени дни, празници, събирания или просто делници ТРЕЗВЕНОСТ и гледане отстрани, да не говорим как по някое време на вечерта всички искат да общуват с теб, а ти чуваш едно АШЪ МЪшъ трррралалалала и после ти се сърдят защо не ги разбираш.

Преди беше лесно. Шофираш на дълго разстояние - награда бира, свършваш работа - награда бира, излизаш от реката - бира, изчистиш къщата - бира ... не знам ... за човек, оцелял до тази преклонна възраст благодарение на бирата, в момента нямам мотивация за нищо.

Както и да е, продължавам нататък. Свършват първите три отвратителни месеца и идват другите, в които нищо ти няма, освен че си бременна и нищо не можеш да правиш.

Някой ще каже КАК ТАКА НИЩО??

Ми, е те така, нищо.

Спорт. Не мога да карам каяк, не мога да карам АТВ, СНОУБОРД, да се катеря в планината и дори не мога да плувам.

Но мога да се разхождам!!! Чудесно занимание - разходка сама по улиците, ууу, страхотно, или йога за бременни - е тва е чудесно, нямам търпение да се запиша.

Приятели. За тях съм нещо като болна от тежка болест. Взимат ми всичко от ръцете, говорят ми леко съжалително и от време на време - мило и със съчувствие в гласа, не ми се обаждат, щото може да си почивам, отписват ме от всички забавни мероприятия в близката една година и се опитват да ме пробутат на некви други бременни.

Щото, видите ли, като забременеят, жените веднага стават от една и съща кръвна група и животински вид,

и трябва да се събират на стада и да мучат заедно

Други бременни и майки. Ужасна сган! Първите ме дразнят много с цялата въодушевеност и превъзбуденост, а вторите се вживяват в ролята на мастер Йода и се опитват да ти дават наклон у живота. Нямате представа колко глупаво звучи въпросът КАК СТЕ ВИЕ?, без да се има предвид уважителна форма на обръщение или интерес към раздвоението на личността ви.

Абе, почнеш ли да надуваш корема, всякакви чавки ти налитат!

Обща физическа форма - НИКАКВА. Дебелееш и се мразиш, мускулите ти се стопяват, задникът и коремът растат и ако съдбата е решила, че не ти стига, може и да се нацепиш цялата като тигър, но поне после ще имаш повод да се татуираш като виден член на Якудза.

Краката ти отичат, циците ти ще се пръснат всеки момент, да не говорим, че зърната стават като аварийни бутони за евакуация. Болките в кръста, запек, киселини и газове са едни такива страхотни чувства, които те карат да пееш, да пееш от радост!

Психическо състояние. Тука вече идва пълната лудост. Все едно не съм аз или поне съм аз, но на 10-та степен - изключителна нервност и омраза към целия свят и обитаващото го население. Аааа, да, и рев. Да, бе - рева. Може би през живота ми са потичали една-две нежни сълзи по грубата ми скула, но сега е нещо страшно.

Лъв убива сърна - рев (затова спрях да гледам и телевизия)

Стоя си вкъщи – рев

Навън вали - рев... абе, откачена работа на подивели хормони, гонени от стадо бизони.

Доктори. Значи, на корема ми пише касичка. Това е голям лукс, да си бременна. На месец отиват около 200- 300 лв за всякакви щуротии (витамини, желязо, прегледи, тестове на майка им .....), но това е, щото им се връзвам и ме гони параноята поради гореописания хормонален дисбаланс. Изключителна меркантилна напаст са това, докторите, без елементарно понятие за нормално поведение и общуване с пациентите, и са и изнудвачи отгоре на всичко. Иначе съм здрава на бик и никой не ми прави място да мина напред по опашките....

Леле, като се замисля, че ми остават още 3 месеца - лошо ми става и ще довърша друг път. Горко му и тежко му на това дете... ще му взема за тия месеци наем. Завършвам днес с думите на чичо Боби:

Да имаш деца е единственият легален начин да имаш роби. Но и робите имат малко гратисен период. Имай предвид, че се чупят малко лесно преди 12-та година, към 13 излизат фабрични дефекти и ако не си направила хубава настройка, по възможност с дебела дъбова сопа, ще ти се вземе акълът. И не забравяй - в гаранция са само 18 години. Do you agree with the terms and conditions?

Ама, кво ли те питам, късно е вече.

МАЙКО МИЛА ИЗДАВА ПЪРВАТА СИ КНИГА! ВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ PRE-ORDER ТУК, А МОЖЕ ДА ДОЙДЕТЕ И НА ОФИЦИАЛНОТО Ѝ ПРЕДСТАВЯНЕ НА 23 ФЕВРУАРИ – ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО ТУК!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross