fbpx
Новини

Националният военноисторически музей с вход свободен и празнична програма за 6 май

6 май 2018

Честит Ден на храбростта и Празник на българската армия! Честит да е и Георги, и всички други, които празнуват днес!

В днешния празничен ден, ако все пак се чудите какво да правите, идете до Националния военноисторически музей. Там ви очаква вход свободен и празнична програма, която звучи повече от обещаващо.

Ще може да разгледате безплатно най-новата изложба „Враг/Приятел“, която разкрива сложния пъзел на военните и политическите взаимоотношения между България и три държави, изиграли ключова роля в историята на Третата българска държава – Турция, Русия и Германия. Сред експонатите са фелдмаршалския жезъл на Фердинанд I, връчен му от германския кайзер Вилхелм II; сабя, подарена на престолонаследника Борис от неговия кръстник – руския император Николай II; знакът на Временното руско управление. Днес ще имате възможността и да влезете в кабините на някои експонати във външната експозиция.

Доста ни впечатли следващата точка от програмата – дегустация на войнишка боб чорба, приготвена от истински военен готвач! Нямаме търпение за тази част от програмата. Но събитията не свършват дотук и идва ред на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски с неговата музикална програма, а след това е планирана и филмова прожекция.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross