fbpx
И аз съм човек

Национален почивен ден на майката

3 януари 2018

Триш Самър от Scary mommy подарява чуден коледен подарък на всички майки по света: Националният почивен ден на майката - 26 декември!

Вълнувате ли се?

Триш отбелязва този празник вече 8-ма поредна година, или поне се опитва. Тя разказва, че е създала този празник, когато осъзнала, че между 22 декември и 25 декември е успяла да седне общо около 3 пъти. А на 26-ти декември вече направо била размазана.

Първият път, когато се е опитала да празнува Националния почивен ден на майката, Триш е имала бебе на 13 месеца и 6-годишно дете (и съпруг, който вероятно е бил някъде из къщата).

Отнело ѝ е буквално 4 часа и половина да изгледа филма "Джули и Джулия", но въпреки това си спомня този ден като един от най-страхотните в живота. Този филм даже е успял да създаде в нея нещо като рефлекс на Павлов - като види дори и кадър от него, веднага почва да се оглежда за чаша вино.

Ако искате да се присъедините към честванията на Триш по повод 26 декември - Националния почивен ден на майката, ето какво трябва да направите - следвайте тези правила:

1. Мама е Върховният Лорд и Господар на дистанционното от момента, в който се събуди до времето за лягане (най-вероятно и след това, тъй като е напълно приемливо мама да заспи на дивана).

2. Колата не напуска гаража.

3. Вино може да се консумира от 11:30 преди обяд. (Всъщност, още от 11).

4. Няма да бъде приготвяна нова храна. Менюто ще се състои от останалото от предните дни и всичко, което не се нуждае от готвене. (Може да се отнемат храни от малки деца, ако е наистина наложително. Опитайте се да го избягвате, но ако се налага - позволява се.)

5. Не се обличат дрехи. (Триш особено стриктно спазва това правило, даже една година е отишла на семейно събиране по пижама и пантофи.)

6. Дрямки. Дремва се и се поспива навсякъде и по всяко време.

7. Никой освен мама няма право да мрънка по никакъв повод. (Обикновено това правило е най-често нарушаваното.)

На въпроса дали и татковците могат да се присъединят към националните чествания, Триш отговаря, че е опитва да следва политика на интеграция, но е малко скептична към пълното включване на бащите. Има татковци, които помагат, но има и други, които не помагат кой знае колко.

Затова, ако разполагате с татко, който е свършил всичко, което са го помолили, и е помогнал с подготовката на празниците, въпросът е дали наистина го е направил или той си мисли, че го е направил.

Много подвеждащ въпрос, нали?

Отговорът всъщност е че таткото е трябвало да поеме собствена инициатива да помогне, вместо да се държи така, все едно е кацнал на Планетата Земя преди четири седмици и не е запознат с концепцията на това какво има да се прави по време на декемврийските празници.

Ако таткото все пак по своя воля незаслужено си паркира задника на дивана до майката на Националния ѝ почивен ден, заклеваме се, тя ще фантазира как да го удуши в съня му.

А ако някое дете на 26 декември извика "Мамо?", трябва да преведете този повик на бащата, защото всяко "мамо?", изречено на 26-ти декември, е непреводимо за майката и може да бъде разбрано само от бащата.

За съжаление, вече изпуснахме Националния почивен ден през изминалия декември, но предлагаме всички да се подготвим за следващия! Освен това, в България януари също е пълен с празници и имени дни, на които майките се бъхтат, та може просто да си изберете един почивен ден от месеца и да си го самообявите за Национален почивен ден на майката!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross