fbpx
И аз съм човек

Наука за най-малките в Музейко от 2 до 5 септември

1 септември 2017

Ако имате дете от 0 до 5 години, веднага слагайте чавка на календара между 2 и 5 септември! Ако не разполагате с дете точно в този възрастов диапазон, скоростно се сдобийте с едно (като зарадвате някоя приятелка с изречението „искаш ли да взема детето за един ден, а ти да си починеш?“), защото това, което ще се случва в Музейко си заслужава!

Музейко очаква малчуганите от съвсем бебешка възраст до сериозната възраст от 5 години със специална програма в „Дни за най-малките“ между 2 и 5 септември.

Актьорите Ивайло Захариев и Асен Кукушев ще заведат малчуганите в света на любимите си приказки от детството, а екипът на Музейко е подготвил безброй вълнуващи неща за малките - игри и учене чрез интерактивни занимания по избрани теми в различните дни: Ден на приказките, Ден на музиката, Ден на танците, Ден на изкуствата, Ден на храната.

„Желязото се кове, докато е горещо“, нали знаете? Затова е важно още от най-ранна възраст да развиете у децата основни двигателни умения и навици, способността за работа в екип, мотивацията за поставяне и постигане на цели.

„Дни за най-малките“ е чудесна възможност за това. Играта с различни материали стимулира сетивата и творческото въображение, а работилниците и ателиета ще ги научат как да подобряват гъвкавостта, двигателната памет и фината моторика.

Най-хубавото е, че и вие ще сте там! Активното участие в програмата от страна на възрастните засилва връзката родител – дете, а съвместната игра с връстници обогатява социалните и комуникативни умения на децата.

Дейностите в „Дни за най-малките (0-5 г.)“ са включени в билета за Музейко, като за децата до 4 г. няма входна такса.

В Музейко децата от 0 до 5 г. могат да изследват света на науката сред над 130 интерактивни игри, разработени от екип от български и чуждестранни учени, педагози и детски психолози. Заедно със своите родители имат възможност да разпознават на какво приличат древните пещерни рисунки, да влязат в ролята на средновековни принцове и принцеси или пък да направят своите първи архитектурни постройки.

Грабвайте поне едно дете на възраст между 0 и 5 години и хуквайте към Музейко от 2 до 5 септември!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross