fbpx
Новини

Намаляват таксите за някои деца в детските градини

28 януари 2021

Таксата за детска градина за 5 и 6-годишните деца в София се намалява с 10%, а от такса се освобождават няколко групи деца, съобщават dnews.bg.

Това са децата на родители със 71% или повече намалена работоспособност, деца пълни сираци или с един родител, деца на родители, загинали в производствени аварии, природни бедствия или при изпълнение на служебен дълг, деца с медицинска експертиза 50% и над 50% намалени възможности за социална адаптация, деца на учащ родител или студент, както и второ, трето и следващи деца на многодетни семейства.

Това предвиждат промени в Наредбата за местните такси и цени на услуги на Столичната община, приети днес от Столичния общински съвет.

Задължителното предучилищно образование за децата в общинските градини е безплатно, като родителите плащат само за храненето. Тази такса в София е 60 лв., а с намалението с 10% става 54. В момента на задължителна предучилищна подлежат децата на 5 и 6 години, а от 2023/24 г. тя става задължителна и за 4-годишните.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross