fbpx
Новини

Най-старото кино в София има нужда от помощ

6 декември 2019

Когато през 20-те години на ХХ в. Мария Влайкова завещава на Министерство на просвещението новостроящия се салон на настоящето кино Влайкова, едва ли си е давала сметка в какъв символ ще се превърне то. "Ученическият кинематограф" не е спирал да функционира през всичките тези години с изключение на няколко месеца през 1944 г., когато е напълно разрушен след бомбардировките над София.

Днес обаче заплахата киното да спре да е кино е сериозна. Техниката, с която разполага, е от миналия век, което ще рече, че за да продължи да функционира като нормален киносалон, трябва спешно да се закупи нов прожекционен апарат. Четири са фирмите в света, които предлагат подходящ, две от тях са дали оферта, по-ниската е 75 000 лв.

Екипът на "Влайкова" прави всичко възможно, за да събере тези средства, търсейки финансовата подкрепа на Столична община, на Министерство на културата, на бизнеса, но ако можем да помогнем по-бързото достигане на сумата, защо да не го направим.

Може да дарите на следната сметка:
Банка: ОББ
Банкова сметка: BG73UBBS80021088636540
ОНЧ "Антон Страшимиров - 1926"

Или онлайн тук.

А историята на кино Влайкова, разказана от някои от най-обичаните български актьори и музиканти, е ей тук:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross