Животът с деца

Най-прекрасното дете на света!

1 юни 2017

Казвам се Елисавета и имам най-прекрасното дете на света.

Не, това не е някаква субективна представа, това е широкоизвестен обективен факт. Не се обиждайте, но детето ми е най-страхотно и аз въобще нямам идея как се падна на мен.

Днес, например, щом стана сутринта, седна на дивана с босите си меки, бели крачета, с русия си перчем и сънените си очи и ме загледа толкова сърцераздирателно сладко, че просто ми просветна – ТОВА Е НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ДЕТЕ НА СВЕТА. То е на цели две години и се смее най-сладко, пляска с босите крачета по паркета и има толкова мека гушка, че искам да я захапя и зацелувам с часове. Освен това, искам така да го мачкам и прегръщам, че да нямам сили после да си изпия кафето.

Това свръх сладко дете, което побеждава по сладост всички деца в галактиката, много обича да пие чай с мляко и мед, и да носи навсякъде една Барби - русалка, която свети. Това, разбира се, скандализира хората, които не са свикнали да виждат момче с Барби под ръка, но те не знаят, че това най-прекрасно дете на света има сестра, която е

НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ДЕТЕ НА СВЕТА!

Не, моля ви, не преувеличавам, но аз не съм виждала никъде по-сладко дете на света от моята дъщеря. Заклевам се в предците си, ако видите усмивката ѝ с два предни паднали зъба, и чуете как рецитира стихчето си по случай завършването на детската градина, ще проумеете, че това е най, най, най-сладкото дете на света.

То обича кисело зеле, понита и понякога ми доверява в частен разговор, че мозъкът ѝ се размества и не успява да ме слуша, докато ѝ се карам, но после, като се успокои, мозъкът ѝ си идва на мястото и всичко е наред. Тази година тя ще бъде първи клас и малко се притеснява, затова попита какво ще стане, ако децата не искат да са ѝ приятели.

Тогава голямата ѝ сестра ѝ каза:

„Ако не искат, ще дойда и ще ги бия, докато всички не ти станат приятели“

Представяте ли си каква отдадена сестра? Това е, защото тя е НАЙ-ПРЕКРАСНОТО ДЕТЕ НА СВЕТА! Ако ще да обикалям Космоса с ракета и да се срещам лично с всяко дете, като бате Енчо, съм сигурна, че никога няма да попадна на такова прекрасно дете. То е шести клас, изхвърля боклука, простира, получи шестици на всички класни и обича да рисува. Понякога ме прегръща толкова силно, че ми образува синини, а освен това ми носи обувките – с други думи, тя най-прекрасното дете на света.

Обичам те, дете. Мое единствено най-прекрасно дете на света!

Честит първи юни!

Елисавета Белобрадова

Съоснователка на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
made by cog + weband
cross