fbpx
Новини

Тийнейджъри от Аляска убиха своя приятелка срещу $9 млн., предложени от непознат в интернет

21 юни 2019

Момиче от Аляска е участвало в убийството на най-добрата си приятелка, след като човек с фалшива онлайн самоличност ѝ предлага пари, за да извърши престъплението, предава BBC.

18-годишната Денали Бремър от Анкъридж е обвинена в заговор за убийството на 19-годишната Синтия Хофман, извършено този месец.

Твърди се, че Бремър е изпратила чрез Snapchat видео от убийството на човек от Индиана - 21-годишният Дарин Шилмилър, който ѝ предложил 9 млн. долара за убийството.

Прокурорите заявиха, че случаят трябва да служи като предупреждение за родителите на тийнейджъри.

Според съдебните документи, Бремър е признала убийството на Хофман, извършено на туристическа пътека на 2 юни. Двете са описани в документите като "най-добри приятелки".

Твърди се, че убийството е извършено по поръчка на мъж, с когото Бремър се е срещала онлайн преди месеци. Той твърдял, че е милионер от Канзас, представящ се с фалшивото име "Тайлър".

Следователите твърдят, че са открили доказателства, че Бремър и Шилмилър ("Тайлър") са обсъждали през мобилни телефони план за изнасилване и убийство в Аляска. Момичето твърди, че е привлякло четирима приятели, за да ѝ помогнат в престъплението, като им предложила да им плати големи суми от кървавите пари.

Властите казват, че жертвата Хофман е била заведена с пикап от убийците в туристическата местност Thunderbird Falls в Анкъридж в деня на нейната смърт.

Семейството на Синтия Хофман казва, че тя е имала трудности в обучението. Баща ѝ Тимъти Хофман споделя пред Anchorage Daily News: "Дъщеря ми се довери на тези хора. Дъщеря ми просто искаше да има приятели. Сега трябва да я погреба".

Твърди се, че заподозрените са обвили главата и ръцете на момичето с тиксо и са я застреляли в задната част на главата, след което са избутали тялото ѝ в река, на около 48 км северно от Анкъридж.

16-годишният Кейдън Макинтош е обвинен, че е изстрелял фаталния изстрел с пистолета на Бремър. 19-годишният Кейлъб Лейланд и двама непълнолетни тийнейджъри, които не са назовани, поради възрастта си, също са сред обвиняемите.

Шилмилър, който се намирал на 6 400 км от местопрестъплението в дома си в щата Индиана, е наредил на Бремър жертвата да бъде изнасилена, преди да я убият. Полицията твърди, че няма доказателства, че убитото момиче е било сексуално малтретирано.

Прокурорите твърдят, че Бремър е изпратила видео и снимки на поръчителя Шилмилър в Индиана по време на извършването на убийството. От ФБР заявяват, че текстовите съобщения между двамата показват, че Шилмилър насочва Бремър как трябва да нападне момичето.

Твърди се, че дрехите и личните вещи на жертвата са били унищожени от нападателите.

Бремър също така е обвинена, че е изпратила съобщения на семейството на жертвата след убийството, за да им каже, че тя е била откарана в друг парк в Анкъридж.

От полицията в щата Индиана, разпитали Шилмилър на 9 юни, заявяват, че той е признал, че е подвел Бремър и че е обсъждал с нея втори заговор за убийство. В момента се очаква екстрадицията му в Аляска, за да се изправи срещу обвиненията.

Твърди се също, че той е изнудвал Бремър да насилва сексуално деца, заплашвайки я да разкрие убийството на Хофман, ако тя не се съгласи.

Полицията казва, че по време на разследването са открили в обмена между двамата изображения със сексуално съдържание. Твърди се още, че Бремър е признала, че е заснела видеоклип със сексуално насилие над 8- или 9-годишно момиче, както и на 15-годишно момиче, и ги е изпратила на Шилмилър.

Всеки от обвиняемите е изправен пред затвор до 99 години, ако бъде признат за виновен.

На пресконференция във вторник агентът на ФБР Джефри Питърсън изказа строго предупреждение към други потенциални престъпници.

"Ако чувате гласа ми, не само в Аляска, а навсякъде другаде, и седите в мазето на майка си, планирайки да извършите някакво престъпление с мисълта, че сте в безопасност, защото сте далеч, не сте", каза Питърсън. "Ще ви открием. И ще ви върнем тук, за да се изправите пред правосъдието."


По темата:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross