fbpx
Новини

Момичето, което пребори всички момчета

2 март 2020

Риташ като момиче. Бягаш като момиче. Скачаш като момиче. Времето на КАТО МОМИЧЕ, използвано като обида, отдавна отмина. Доказва го и Хевън Фич от Северна Каролина, която съвсем наскоро пребори всички момчета и стана първото момиче с титла по борба от гимназиалния шампионат на Северна Каролина.

Хевън сътвори история в категорията до 48 кг, печелейки отличието за най-добър борец. "Изключително съм развълнувана", споделя тя пред WRAL-TV. "Това, което направих, е лудост, още дори не мога да го осъзная напълно."

Фич печели състезание, в което участват 8 души - седем момчета и тя, единственото момиче, предава The Guardian. Миналата година тя е първият борец от женски пол в дивизията си, класирайки се четвърта.

Интересът ѝ към борбата започва, когато е съвсем малка. Хевън има по-големи братя, които тренирали борба, и тя се борила с тях. Първоначално ѝ се наложило да убеждава родителите си да я запишат на борба. "Наложи ми се постоянно да тормозя родителите си, защото исках да исках да правя каквото правят и братята ми. Но те не искаха да се боря, вероятно защото се притесняваха, че ще пострадам. Но аз просто им казах, че щом братята ми могат, значи и аз мога."

Сега упорството ѝ се отблагодарява. "Борих се по най-добрия възможен начин и, ако трябва да съм честна, направо доминирах мача", казва Хевън.

Пожелаваме ѝ още много моменти, в които да дава най-доброто от себе си, защото нейната победа може да послужи за пример и вдъхновение за много други момичета по света, които се чудят дали да бягаш, да скачаш или да риташ като момиче е достатъчно. Достатъчно е. Че и повече.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross