fbpx
Силата в теб!

Можем ли да слабеем И да ядем шоколад?

2 октомври 2019

За тези, които нямат психическите сили шоколада само да го миришат, влизаме с гръм и трясък, за да доложим, че може и шоколад, и отслабване, и душата в рая. На това ни открехнаха нашите хора от Live To Lift. Ние винаги сме го подозирали, разбира се, но ето как стоят нещата всъщност.


ВСЕКИ ДЕН, всеки час, милиони жени:
Първи глас: “Ох, как ми се яде шоколад…”
Втори глас “Нали знаеш, че от шоколада се дебелее?”
Първи глас: “Ама той е толкова вкусееен и ми става толкова хубаво от негооо…”
Втори глас: “А искаш ли да имаш г*з като Бразилия?!”

А ако ви кажем, че може да ядете шоколад И да отслабвате?

Вярно ли е, че от шоколада се дебелее? 

Дебелеем, когато тялото ни приема повече енергия, отколкото изразходва, т.е. когато ядем повече, отколкото горим. Когато шоколадът е в КОМБИНАЦИЯ с другата храна, те ЗАЕДНО ни доставят повече енергия, отколкото изразходваме, и ако това се случва всеки ден – с времето ще качим килограми.

Ако обаче няма друга храна и оставим само шоколадa,  не само не се качват килограми, но и често се отслабва

Това показват и резултатите от експеримент с доброволното участие на 35 дами, които твърдяха, че не могат да живеят без шоколад. В продължение на седем дни е трябваше да ядат само шоколад. Първо, нито една не издържа цяла седмица само на шоколад. Повечето изкараха между един и три дни. Само една успя да издържи четири дни.

Нито една НЕ качи килограми! Дори няколко свалиха, даже една жена отслабна с цели 2,5 кг!

Първия ден е изяла 275 г шоколад, втория – 185 г, третия едва 100 г. 

Изводът е, че само на шоколад трудно ще качите. Трябва и друга храна и по възможност и храната, и шоколадът да са в повече, че да се качат килограми. Човек може да сваля мазнини, като яде и “омазняващи” храни (“омазняващи” е в кавички, понеже нито една храна сама по себе си не може да се бори за тази титла). 

А дали може човек да СВАЛЯ мазнини, докато яде ШОКОЛАД всеки ден?

Може и още как!

Стига да е на специален хранителен режим, изготвен от професионалисти, да тренира здраво и да яде шоколад всеки ден в продължение на 30 дни. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross