fbpx
Новини

Много извън 90-60-90 мерките модните брандове творят история

3 октомври 2020

За първи път модният бранд Versace кани три плюс сайз модели да се разходят по модния подиум в ревюто им в Миланската седмицата на модата. Това е огромна стъпка напред в посока включване и приемане на всякакви фигури в света на дизайнерската мода, пише Today.

Прешъс Лий, Джил Кортлив и Алва Клер дефилираха по сцената миналата седмица в шоуто на модната къща. Трите представяха светли топове и рокли с принтове на морска тематика. 

Пролетно-лятната колекция на Versace е вдъхновена от “красотата и енергията на природата.

И трите модела споделиха в Инстаграм какво значи за тях този дебют.

“Изключително развълнувана съм, докато пиша това; да дефилирам за иконичните Versace винаги е било огромна моя мечта”, споделя Клер заедно със снимка от подиума. 

“Това е исторически момент и никога няма да забравя как се чувствам сега. Това е момент за всички нас!”

Лий също написа в Инстаграм профила си, че “няма да забрави този момент, както и мига точно преди да излезе на сцената”.

“Силата и красотата на този бранд винаги са ме вдъхновявали. И сега да бъда първа е просто уау”, пише тя.

Кортлив нарече шоуто “исторически момент” и каза, че “не може да повярва, че всичко това всъщност се е случило”. 

“Още треперя. Толкова съм горда и с трите ни. Невероятно е да работя за марки, за които винаги съм мечтала”, споделя тя в Инстаграма си.

“Надявам се, че отворихме вратата за едно ново поколение със същите мечти, които никога не са виждали себе си в списанията или рекламите.”

И други модни къщи като Tommy Hilfiger и Fendi също вече използваха плюс-сайз модели в свои модни ревюта. 

Изглежда модната индустрия навлиза в нова ера, където всички фигури и хора могат да получат необходимото внимание.


https://maikomila.bg/%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%83%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%bd%d0%b0/

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross