fbpx
Новини

Мнението на децата има значение – да го чуем!

24 октомври 2020

Всички деца до 18-годишна възраст, които си падат по писането и имат мнение, което искат да изразят, може да се включат (даже направо е задължително!) в конкурса за есе на тема “Дискриминацията не ти отива!”.

Обемът на текст не трябва да надвишава две стандартни страници и трябва по искрен и аргументиран начин да представя тезата на детето.

Крайният срок за изпращане на работите е 1 ноември 2020 г., а имейлът, на който може да се пускат, е office@nmd.bg. В имейла освен великолепното есе трябва да присъстват и имената и годините на младия писател, както и телефон и имейл за обратна връзка.

Инициаторите на конкурса от Национална мрежа за децата съвместно с младежка мрежа „Мегафон“ и в партньорство с УНИЦЕФ България са помислили и за страхотни награди.

Първата е таблет и три книги. Втората и третата награда са избор на книги на стойност съответно 60 лв. и 40 лв. от книжарници “Сиела”.

Кои ще са трите най-добрите есета ще определи журито на конкурса. То включва журналистите Мария Касимова-Моасе, Мира Баджева и Иван Радев, както и детския писател Цвета Брестничка, която е програмен координатор „Образование“ в Асоциация „Родители“ и представител на Национална мрежа за децата.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross