fbpx
Новини

МВР пита къде отиваме, възрастните на пазар в определени часове, забранени са паркове и площадки

20 март 2020

Ако видите патрулка, от която ви призовават да се прибирате вкъщи, не се учудвайте. Това е част от мерките, които държавата взема, за да се увери, че се спазват правилата за движение на гражданите по време на извънредното положение.

Считано от 21 март се забранява посещението на паркове, градинки и детски площадки със заповед на министъра на здравеопазването. Забранява се на хора до 60-годишна възраст да посещават магазини и аптеки от 8:30 до 10:30. Организират се КПП на входовете на градовете с цел ограничаване на безконтролните пътувания, за да не се разнася заразата по думите на министъра на вътрешните работи.
Военните също ще имат право да извършват проверки на самоличността, да правят проверки на коли, да ограничават придвижването на хора.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че се работи по нова заповед, която да предостави правомощия на служителите на МВР да спират автомобили за справка и да питат хората къде отиват. Не става ясно дали за тези, които не са тръгнали "до магазина, до банката или до аптеката", ще има някакви санкции. Последното би било странно към момента, тъй като пътуванията не са официално забранени.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross