Новини

Мария Бакалова с номинация за Златен глобус

3 февруари 2021

Друго си е Сара Джесика Паркър да ти прочете името редом с тези на Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк, обявявайки номинациите за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за наградите Златен глобус.

Бакалова е първата българка, номинирана за престижната награда, а ролята ѝ в "Борат 2" като дъщеря на героя на Саша Барън Коен я направи една от най-търсените актриси в света.

"Борат 2" има общо 3 номинации – освен тази на Мария, номиниран е и самият Саша Барън Коен за най-добър актьор, а филмът се бори и в категорията "Най-добра комедия/мюзикъл".

Мария Бакалова е родена в Бургас през 1996 г. Завършва НАТФИЗ през 2019 г. в класа на проф. Иван Добчев. Преди да изиграе Тутар Сагдиев (дъшерята на Борат) има няколко други филма зад гърба си, сред които "Трансгресия" и "Бащата".

Мария вече е огромна звезда с огромен успех, който започва дори от самото прослушване за филма, след като е избрана сред стотици други актриси, за да играе дъщерята на Борат.

Стискаме ѝ палци и трябва да знае, че е новото ни САЩ '94 и "Мачкай, Гришо!".

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross