fbpx
И аз съм човек

Малките радости на необвързания живот

6 март 2018

Наближават пролет и за някои хора това е най-самотното време на годината - всички започват да излизат навън, да се събират и да се влюбват, а вие... вие си нямате никого. Ако сте от втория тип хора и разсъждавате за наближаващите топли дни и предстоящото лято, помислете го и от тази страна - може и да сте сами, но пък имате възможност да правите каквото си искате, да прекарвате вечерите и отпуските с когото си искате, и най-хубавото - да харчите парите си за каквото си искате!

Да си сам и самотен са коренно различни неща. Повечето хора, които са сами, не са самотни, защото по свой избор са решили да не са обвързани. Абсолютно същото важи за самотните майки - почти всички отглеждат децата си самостоятелно по свой избор, а не защото няма с кого да се обвържат.

Едно от нещата, които необвързаните хора ненавиждат, е да ги съжаляват и да "им стискат палци" това да се промени. Събрахме няколко мисли на необвързани хора, които много ни харесаха.

Че кой би искал да се обвърже, когато:

"Мога да пътувам където и когато си поискам, без да се съобразявам с никого. Също така мога да ям, колкото си искам, докато съм обута в накапания си с белина анцунг, нося очила, без грим и прическа." Natalya Jones

"Обичам усещането да постигам сама нещо - да си купя къща, да осиновя, да живея в Денвър, като се има предвид колко е скъпо там. Чувствам се добре, като знам, че сама съм постигнала всичко това."

"Можеш да си със сутрешен дъх чак до следобяд."

"Понеже съм необвързан, мога да вложа цялата си енергия и сили в това да изградя кариерата си, да сбъдна мечтите си и да стана най-добрият човек, който мога да бъда." Angelo Caerlang

"Да остана сама и необвързана след десетгодишен брак отначало беше много страшно, но днес съм благодарна за това. Много жени, които се омъжват на 20 години, така и не изживяват собствения си живот сами (аз включително). Сега разбирам какъв дар е да имаш време. Сега рестартирах всичките си идеи, мечти и приоритети. И аз решавам. Животът сам те прави силен по начин, по който нищо друго не може." Katie Mitchell

"Чувствам голяма доза спокойствие, защото съм постигнала всичко в живота си сама. И няма причина да се притеснявам, че мога да загубя половината от всичко при един развод."

"Когато си необвързана, няма нужда да откачаш и да се фиксираш твърде много върху това как изглеждаш или миришеш, или звучиш. Можеш спокойно да седнеш удобно на кухненската маса, да си издухаш косата със сешоар без да я решиш, да ядеш чесново хлебче и да издаваш номални телесни звуци, без да се притесняваш и срамуваш." Samantha Clark

"Винаги съм на линия, когато имам нужда от себе си и винаги мога да разчитам на себе си. Вече не се налага да чакам някой да се появи или да дойде. Няма по-хубаво от това да разчиташ на себе си." Dina Strada 

"Най-хубавото е, че мога да прекарам деня си, без да се налага да правя или участвам в нещо, което не искам, например да ходя с някого до определени магазини или събития."

"Аз съм на 65 години и съм щастливо необвързан. Домът ми е точно такъв, какъвто е удобен за мен. Ям точно това, което искам да ям. Ходя точно на местата, на които искам, гледам филмите, които на мен са ми интересни и никога не ми се налага да се чудя какво съм объркал или съм направил не както трябва."

"Обичам необвързания си живот, защото мога да се забавлявам, все едно е 1999-та, без да изпитвам вина, да се налага да се извинявам или да си променям плановете, за да включа партньор или да се съобразя с неговата или нейната програма." Ezinne Ukoha

"Никога не чуствам съжаление, защото "той ми върза тенекия".

"Мога да прекарвам колкото искам време с домашните си любимци, без някой друг да ревнува."

Така че, уважаеми необвързани жени и мъже - сипете си едно питие и отпразнувайте факта, че можете да правите каквото си искате!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross