fbpx
И аз съм човек

Майчинството НЕ е ваканция

21 юни 2018

“Изобщо не е трудно да ми угодиш”, споделя за ScaryMommy Джоуел Уислър. „Не ми трябва фантастичен ресторант или спа процедура, или луксозна стая, за да се чувствам като на почивка“.

Колкото повече хора обаче се опитват да я убедят, че „отпускът“ по майчинство е нейният дългоочакван отдих, толкова повече ѝ се иска да крещи, че повече не ѝ се отдъхва.

Писали сме по темата много, включително как “Отпускът” по майчинство боде очите на колегите, а в Да оцелееш като родител. По действителен случай има цели 41 вълнуващи истории от петзвездния курорт Родителство.

Добре че беше Уислър, за да ни напомни тези 8 разлики с ваканционната действителност:

1. СЪНЯТ

Ваканция: Събуждате се естествено, когато слънцето вече е високо в небето, и се усмихвате сънливо на партньора си. Прекарвате мързелива сутрин в планиране какво точно искате да правите през деня.

НЕ ваканция: Събуждате се на всеки един, два или най-много три часа, за да може малката пираня да се нахрани с всмукателната мощност на нова прахосмукачка. Издавате отчаян звук, виждайки отражението си в огледало в банята и си мислите, че ако не затворите очи, скоро ще умрете.

2. ПИТИЕТО
Ваканция: Каквото искате, когато пожелаете.

НЕ ваканция: Поглъщате една вана вода всекидневно, за да е сигурно, че ще осигурите достатъчно продоволствие за нуждите на пиранята. Никога няма да искате да видите вода отново.

3. ПЕЙЗАЖЪТ

Ваканция: Шляете се безпризорно с мисълта "Не мога да повярвам, че съм тук!" и ликувате на глас: "Не мога да повярвам, че съм тук!"

НЕ ваканция: Все още се шляете с мисълта „Не мога да повярвам, че съм тук!", но вероятно я стискате между зъбите си, защото "тук" е вашата обща с бебето спалня, от която не сте излизали цял ден.

4. ТЯЛОТО

Ваканция: Циците ви се чувстват много добре по време на ваканция. Лежейки на плажа, можете да засенчите очи с едната ръка, за да се уверите, че част от тях дори успяват да видят слънцето, а после да отправите поглед над тях към прекрасния хоризонт.

НЕ ваканция: Вашите цици са много тъжни по време на майчинска ваканция, независимо дали решите да кърмите, или не. Подуват се, възпалени са, все по-болезнени са. И ако образувате мастит (както мен, и то два пъти), добре е да поднасяте това ужасно зачервено шоу на своето бебе хищник още повече.

5. КОМПАНИЯТА

Ваканция: Любящ партньор и приятели, които са също като вас са развълнувани, че сте споделили тези незабравими дни.

НЕ ваканция: Крещящо бебе, което все още не знае на коя планета се намира.

6. ЕМОЦИИТЕ

Ваканция: На тръгване пускате една сълза, за да подчертаете колко щастливо прекарахте и тази ваканция.

НЕ ваканция: Чистите три часа дома си, вряскайки на всеки, който припари до маниакално спретнатия диван, докато мъжът ви безпомощно се чуди добре ли сте, не сте ли, „ами, не, не съм и никога отново няма да бъда“.

7. ПРЕДСТАВАТА КАК ИЗГЛЕЖДАТЕ

Ваканция: На кого му пука как изглеждате, вие сте във ваканция.

НЕ ваканция: Спомняте ли си как се вбесихте на продавачката, която ви посочи дрехите за бременни, въпреки че вече бяхте родили и не би трябвало да се чувствате като Моби Дик. После пак купувахте най-скъпите дълги и широки туники в името на кърменето. И отказахте да ги свалите през следващите 12 седмици.

8. СЕКСЪТ

Ваканция: Да, моля.

НЕ ваканция: Ако се приближиш до мен, съм способна да те кастрирам.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross