fbpx
Бременност

Майко Мила! Бременна съм!

19 декември 2018

Здравейте, приятели и най-вече – приятелки от всички краища на краищата! Ето ни и нас, едва издали преди три дни новата си книга, семейният пътеводител „Стигнахме ли вече?“, и вече отново не ни свърта на едно място.

Трудно е нашето – непрекъснато да искаме да правим нещо ново и невероятно интересно…. но тази Коледа наистина надминахме себе си и чувалът ни с изненади всеки момент ще се пръсне по шевовете!

Няма да ви държим в напрежение какво има в тоя ми ти чувал, защото това е много невъзпитано - да караш хората да се чудят и маят какво искаш да им съобщиш. Така че минаваме директно по същество!

Мина почти година, приятели, откак в един късен, тих следобед някой в екипа ни промълви - „А ние защо не си направим приложение за бременни?“.

Не можем да твърдим със сигурност, че се е отворила дупка в земята след този въпрос, но със сигурност сред нас се възцари тежка тишина, която, както твърдят писателите, можеше да се реже с нож или да се центрофугира с пералня, или както там беше изразът.

Във всеки случай, почти не помним как мина тази година, но ето ни, 365 дни по-късно ви представяме приложението „Майко Мила, бременна съм“ - нашата гордост, нашето леко преносено и трудно родено бебе, за което сега ще ви разкажем подробно.

Всяка майка сигурно ще потвърди, че когато е била бременна е имала има нужда от един приятел, който да я следва неотклонно и да я успокоява, че всичко ще бъде наред, да я съветва как да се справи с най-неприятните изражения на бременността, като киселините например, както и с колебанията дали ще бъде най-добрата майка за своето дете. И в същото време да ѝ прави деня по-лесен и приятен, а от време на време – и да я разсмива, защото и тя, клетата, има нужда от малко смях в този живот, пълен с хормони, газове и съмнения!

Ние от личен опит знаем, че такъв приятел няма, и затова… си го създадохме сами. Приложението „Майко Мила! Бременна съм!“ е един истински добър спътник през 9-те месеца, който ще гледа да не забравяте нито едно изследване, нито един важен преглед, но и, също така, да не забравяте да живеете нормално и без много-много да се кахърите излишно за глупости.

Какво представлява това приложение? Ами, като начало – това е един истински дигитален дневник на бременната, в който най-важната информация за съответния етап от бременността е синтезиран и поднесен на достъпен и лесен език, с много лично отношение и грижа към всяка жена. Засегнати са всякакви теми, които потенциално могат да изскочат в лудналата ви глава – от хранене, през спорт, движение, медицински въпроси, особености на всеки период, манипулации и прегледи.
Текстовете са съобразени с политиките и дейностите в българските болници, но са посочени и редица добри практики, които са характерни за най-добрите световни примери в областта на родовата грижа, и също биха могли да бъдат прилагани в България (например, различни пози за раждане, процедури преди раждане, как да преминем през естественото раждане и тн).

Функционалностите в приложението пък са доста и все яки:

Възможност да качите в приложението цялата документация, свързана с бременността - снимки от ехограф, изследвания, резултати.

Партньорът ви пък има възможност да инсталира дубликат на апликацията на собственото си устройство, за да може да бъде информиран какво се случва с вас и също така, при евентуална ситуация или някакъв възникнал риск, да има достъп до бърза и адекватна медицинска информация и история, които да предостави на лекуващите лекари.

Така вече няма да има извинения от типа „Ааа, понеже не помня – кога ти беше терминът?“

„Брояч“ на контракции и ритници – една функция, която максимално улеснява и успокоява родилката, че държи „под контрол“ случващото се с нея и бебето, особено в последните седмици на бременността, а изчерпателната информация за това какво да носите в болницата за раждането ще намерите в раздел „Болнична чанта“ (която е добре да приготвите 2 седмици преди раждане). Ако вече си забравяте името на този етап от бременността, тази функционалност ще ви е много полезна!).

Развитието на бебето е визуализирано по приятен начин, който позволява на майката да си представи образно колко е голямо то в момента, както и какво се случва с детето във всеки етап от развитието му.

За максимално удобство и за да си спестите обикалянето по магазини, в приложението има магазинна част, с хиляди продукти, както за бременната, така и за новороденото. Само си лежите на дивана и си цъкате спокойно в телефона – голям кеф!

Приложението е плод на усилията на целия екип на сайта „Майко Мила!“, комбинирано с опита на външни консултанти и специалисти, към което добавяме и личния опит от бременността на Красимира и Елисавета, както и съвсем пресните впечатления на третия член на екипа, който в момента преминава през период на бременност и отразява всичко актуално.

Текстовете в апликацията е в познатия ви вече стил и всеки от тях има лично отношение и персонален подход, за да можете да се чувствате в свои води, дето има една приказка (обичаме думата "води", когато говорим за бременност!).

Това, разбира се, далеч не са всички предимства на апликацията, но повече за нея ще разберете сами, когато си я свалите за своя iPhone или Android.

Та…. това е от нас, вашите весели и малко едри джуджета. С голям кеф и радост отворихме чувала и изсипахме от него най-голямата изненада и гордост – приложението Майко Мила! Бременна съм!

То обещава да бъде ваш неотлъчен приятел и душеприказчик до края на бременността ви и никога, никога не да ви се сърди, ако в 12 през нощта му признаете, че много ви се яде диня със сладолед!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross