Новини

Майка и малко дете спасени от герой на четири лапи

27 август 2020

Първият работен ден на нова работа обикновено е изпълнен с напрежение. Нови неща, които трябва да се усвоят, нов шеф, който трябва да бъде впечатлен.

Обаче едно уелско полицейско куче абсолютно разбива този стереотип, справяйки се отлично още на първата си смяна, когато успява да открие изчезнала майка и едногодишното ѝ дете, пише The Good News Network, цитирайки полицейското управление Dyfed-Powys.

Макс е наскоро лицензирано полицейско куче, поверено на офицер Питър Лойд, което успява да хване следите на жена, прекарала нощта в отдалечена локация в Поуис, Уелс, заедно с малкото си дете. Двегодишната смесена германска овчарка веднага успяла да вкара обучението си в действие по време на първата си операция, като покрила значителна територия, за да открие майката и детето.

В полицията получили обаждане, че жената и едногодишното ѝ дете липсват. Веднага е започнало издирване.

Officer Peter Lloyd and police dog Max, Photo by Dyfed-Powys Police
Питър Лойд и Макс, Снимка: Dyfed-Powys Police

Никой не бил виждал или говорил с жената повече от два дни, което не било обичайно за нея. Телефонът ѝ не работел. За щастие, колата ѝ била открита бързо на един планински път. Тук се включили издирвателните способности на Макс. Към него се присъединил планински спасителен екип и хеликоптер.

Макс и Лойд, водени от обонянието на кучето, открили жената, която махала за помощ близо до стръмен пролом край планината.

Майката и детето били без наранявания, но премръзнали. Сега са съвсем добре, а Макс е истинският герой на операцията.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross