fbpx
И аз съм човек

Майката, която превърна един мръсен чорап в музеен експонат

7 декември 2020

Когато преди десетина дни Ксеп Кембъл намира един от чорапите на дъщеря си Кестръл захвърлен на пода в банята, едва ли си е представяла, че начинът, по който реагира на ситуацията, ще се превърне във “вайръл”.

Ксеп успя да разсмее всички родители, които някога в живота си са ходели из цялата къща, за да събират чорапи, дрехи, пантофи и какво ли още не, озовали се на невъзможни места. 

В този случай обаче вместо да хвърли мръсния чорап в коша за пране, Ксеп решава да види колко време ще остане на пода в банята, ако тя не го премести. 

Седмица. Ето колко.

Цяла седмица никой не решава да премести чорапа и на сантиметър и тогава мисис Кембъл решава, че може би има защо този чорап да е точно там. И измисля да го почете като ценен и интересен музеен експонат, в какъвто лека-полека се превръща.

Ксеп поставя на стената в банята, точно над чорапа, специална табела – като тези, които се слагат в музеите и галериите, която упоменава името на “артиста” и “творбата”, както и “използваната техника”:

Кестръл Кембъл,
Американка, 2010 г. –
Забравеният чорап
Смесена техника
26 ноември 2020 г.
Назаем от колекцията на артиста

Едва тогава дъщеря ѝ обръща внимание на нещата, които се случват с чорапа ѝ, и пише съобщение на майка си, за да я пита дали табелата е нейно дело, а Ксеп продължава да държи линията, отговаряйки ѝ: “Разкошна работа. Изключително изтънчена”.

Когато се прибира вкъщи от работа Ксеп заварва подобрения към “експоната” – дъщеря ѝ го е сложила на пиедестал.

Щом е така, казва си майката, тогава нека има и публика, за да му се наслади. Тогава в играта влизат и животните.

На въпроса на майка си кога все пак смята да махне чорапа от пода, Кестръл отговаря: “Колко траят обикновено изложбите?”.

И затова е по-лесно човек да вдигне просто проклетия чорап. Шегуваме се разбира се, кога ще видим такова парти на пода в банята:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross