fbpx
Животът с деца

Коя фея минава в 6 часа сутринта?!

14 август 2018

Женя Гуцова е работеща майка, способна да приготви 67 сандвича, отговаряйки на 67 мейла. Една лишена от бъхтене блажена сутрин обаче ѝ се налага да влезе в още по-сложна роля...

В живота на родителя има и такъв кратък момент, в който няма сополи, няма кашлица, няма горско училище, заради което да трябва да ставате в 7 часа и да приготвяте 67 кутии с храна, вода и 325 вида облекла за топло, студено, дъждовно време.

Не трябва да ставате за детска, не трябва да приготвяте раници за плуване, балет, или каквато и да е спортна активност, която е тера инкогнита за самите вас като хора.

И точно в този кратък миг, когато вие спите блажено, някой ви разтриса в 6 часа сутринта. Отваряте очите си шокирано, трябват ви няколко секунди, за да успеете да фокусирате, още няколко за да разберете, че картината има и звук и някак, непонятно и за самите вас как, успявате да разчетете съобщението, че ФЕЯТА НА ЗЪБКИТЕ НЕ Е МИНАЛА.

Мигате, мигате пак, пак мигате и усещате как губите играта. Идва обаче спасителната мисъл, събирате се отново, ставате възрастен човек, добивате самочувствието, че държите нещата в свои ръце и победоносно изричате:

- Абе, колко е часът, бе?

- Шест.

Мигане и от двете страни на участващите в разговора.

- Е, коя фея минава в 6 часа, бе, веднага си лягай!

Изчаквате 15 минути. Не чувате шум. Молейки се детето да е заспало, ставате, намирате най-мръсната монета от 1 лев, защото очевидно нямате набор от дезинфекцирани според предписанията на ХЕИ монети.

Промъквате се тихо до детската стая, виждате гърба на детето, увито в чаршаф и със сетни сили се придвижвате до леглото, за оставите монетата. Вече сте разиграли сценария, в който детето рязко се обръща и вие не сте успели да вземете зъбчето, НО ВСЕ ПАК НА ЛЕГЛОТО ИМА МОНЕТА ОТ 1 ЛЕВ, СИРЕЧ ФЕЯТА Е БЪРЗАЛА, ЗАЩОТО Е ИМАЛО МНОГО ДЕЦА ДА ОБХОДИ.

Слава на Господа, детето спи, вие взимате зъбчето, с бавна крачка се оттегляте с победоносна усмивка, прибирате кутийката и въздъхвате облекчено. Пускате си едно еспресо и животът продължава постарому.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross