Новини

Коя е идеалната майка, съпруга, приятелка, дъщеря и шеф?

17 май 2019

Идеалната майка, шеф, съпруга, приятелка и дъщеря! Хаха, извинявайте, че се смеем, но нима всяка една – или почти всяка една – от нас, не се опитва да бъде поне три от тези неща едновременно??

Разбира се, че сме много, но нека не си говорим глупости – никоя от нас не е успява да е перфектна в така поставените роли. Не е идеална и Емет, една наглед почти перфектна във всичко жена, която обаче се чувства мнооого зле, когато дори за миг се отклони от „правия път“. Път, който тя сама си е начертала и гледа в него като кон с капаци (който се припознае в този образ, да мине крачка напред).

Това е в общи линии сюжетът на новия сериал по Fox Life “Почти перфектна“ (I feel bad), чиято премиера ще видим на 18 май, събота, от 23.50 часа.

Какво се случва в главата на тази почти нечовешки идеална жена?

Да, тя се чувства зле, когато има еротични сънища с някой друг, а не със съпруга си (да не дава Господ, на никоя от нас не се е случвало!)

Да, тя се прави, че тези деца не са нейни, когато те решат да се държат като малки вампирчета и вършат пакост след пакост на публични места (не, И ТОВА не ни се е случвало, въобще даже!)

Да, тя използва подчинените си в работата (хахахаха, не думай!)

Разбира се, всичко това е нормално. Защото всички сме така, дайте да си го признаем – кой има такава сила на мисълта и подсъзнанието, че може да контролира сънищата си, поведението на децата си и да бъде изряден в работата по 24 часа в денонощието всеки ден?

Няма такъв човек!

“Почти перфектна“ е чудесна съвременна комедия, която идва като балсам за душите на майките, особено тези, които живеят непрестанно с чувство на вина и усещането, че всичко им се изплъзва от контрол.

Не се шашкайте. Не се паникьосвайте. Позволете си да бъдете по-слаби, по-неорганизирани и по-големи егоисти, и ще ви олекне. Защото така правят нормалните хора – ще ни го покаже и Емет в комедията, създадена по романа I Feel Bad: All Day. Every Day. About Everything от Орли Аусландер.

Да, няма да се чувства хубаво от това, но пък ние можем, вместо нея, да усетим облекчението, когато си признаем, че действително няма необходимост да сме нонстоп идеални – а и никой не го очаква наистина. Пробвайте да охлабите малко самоконтрола и ще видите сами… всичко ще бъде наред!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross