fbpx
Новини

Котки живеят в компютри и им е много добре!

30 юни 2017

Знаете, че от време на време в Майко Мила! ви представяме предприемчиви жени, които се занимават с неща, които сами са създали. Днес искаме да ви представим една страхотна млада дама на име Виктория Петрова.  

Тя, да ви кажем, прави много неща и всичките до едно са супер интересни.

Работи в норвежка компания като преводач на свободна практика и в момента е на стаж в института по български език към БАН. Освен това е завършила компютърна лингвистика в Софийския университет, което на нас нищо не ни говори, освен че може би тя може да общува с компютрите и знае как да им подвиква "Къде ми е интернетът, брат?“ или „Защо си толкова бавен, бе???“, което на човек, незавършил компютърна лингвистика, би му прозвучало като пиу пиу пиу пиу!

Виктория най-много обича да пътува и мечтае да има време за това, което нас не ни изненада много. Езиците си ги знае. Предполагаме в Норвегия ще ѝ е много лесно да пътува, и да си поръчва сложни и завъртяни ястия, докато радостно се закача с норвежките сервитьори. Освен това, нали знае и как да си говори с норвежките компютри, та въобще няма да ѝ е скучно.

Но не ѝ стига всичко това, ами и решила да си намери хоби. Семейството ѝ се занимава с транспортиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. На нея ѝ се сторило странно и тъжно, че всички тези компонентни изведнъж стават непотребни, затова се разровила в интернет и открила как да прави къщички за котки от стари монитори, както и обеци от платки, други бижута, аксесоари, магнитчета за хладилник и други нестандартни хрумвания..

И макар към настоящия момент да няма коте, взела за модел Мрънчо – котето на баба ѝ.

Ние, разбира се, изпаднахме в луд възторг от тия къщи и ги намираме за връх на креативността, но самата Виктория не се счита за артист-новатор от нивото на Микеланджело, а за "прилично креативен човек“.

И за да не протакаме – откъде можете да се сдобиете с такава къща? Има едно чудо в София, което се казва „Магазин за един ден“. Там всеки млад творец може да почука и да представи идеята си в рамките на един цял ден, а собствениците на магазина му предоставят площта.

Та утре – на 01.07, в Магазин за един ден на ул. Хан Крум 4, ще можете да дойдете да си купите къща за котка и даже да се запознаете с Елисавета, и да пиете кафе с нея, защото тя лично ще подкрепи инициативата в помощ на млади артисти.

P.S. А на Красимира много ѝ се прииска такава къща за нейния котарак, но още не е виждала компютър, който да побере огромното котешко туловище на котарака Ози, който, както тя подозира, носи нещо и от гените на зряла, възрастна косатка. 

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross