fbpx
Новини

Котарак герой спасява възрастен човек в Япония

5 юли 2020

Може и да си мислите, че котките са кисели, дистанцирани създания, които и пръста няма да си мръднат за вас в този живот - ние нямаме за цел да ви опровергаваме, защото вероятно сте прави за всичко, което си мислите за тези ужасно надменни и адски красиви същества. Но винаги се появява по някое изключение на котка герой, което идва да ни каже, че изобщо не бива и да си помисляме, че сме разгадали мистерията на котките.

И ето, една нова котешка история идва от Япония, както ни съобщават от Vice. В една ранна вторнишка сутрин преди няколко седмици 77-годишната Ямагучи Акими, живееща в квартал в префектура Тояма, вижда как някакъв котарак се взира в канала много дълго време.

Любопитна какво толкова гледа, възрастната дама отива да провери какво има в канала и вижда мъж, който лежи в него по очи. Ямагучи незабавно се обадила на дъщеря си за помощ.

Горе-долу по това време Нита Томоко чува глъчка пред къщата си. Когато излиза с двамата си синове, за да види какво става, тя се натъква на котарака си Коко близо до канала. Нита, синовете ѝ и съседите измъкнали мъжа от малкото място – според местната телевизия каналът бил 60 см широк и 40 см дълбок.

Мъжът е лежал в 15 см вода, която течала бързо, и ако беше постоял още малко там, животът му щеше да е в сериозна опасност. За щастие, се е измъкнал с няколко драскотини по ръцете и краката.

За благодарност Коко бил поканен на специална церемония в полицейското управление на Тояма-Минами. Той бил отличен заедно с петимата души, помогнали за спасяването на човека – Нита, синовете ѝ, Ямагучи и дъщеря ѝ. Всички получили благодарствени писма от полицията, а Коко си тръгнал с любимата си котешка храна.

"Много съм изненадана, но съм много горда с Коко и искам да го похваля за добрата работа", казва Нита, усмихвайки се. "Благодарение на Коко вече знам, че трябва да внимавам покрай каналите."

Дори шефът на полицията бил изключително благодарен. "Връзката между жителите от района, включително между тях и котарака, спаси човешки живот", казва той.

Сега, на вас това, че котаракът е стоял и е гледал втренчено падналия човек, може и да не ви се струва като голямо геройство, но всъщност, като се замислите, е. Просто в обичайния случай всяка друга котка щеше да си каже: "Я, паднал, безпомощен човек. Така му се пада, щом е толкова нелеп". И щеше да отмине тихо и кротко с меките си лапи. Коко обаче, е успял да привлече внимание и да помогне. Евала, котко, евала, Коко!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross