fbpx
Новини

Комедиантката Селесте Барбър събра над 20 млн. долара за Австралия

6 януари 2020

Любимата ни Селесте ни накара още веднъж да клатим одобрително глави и да ръкопляскаме вдъхновено заради абсолютно рекордната сума, която успя да събере в помощ на борбата с пожарите в Австралия. До момента са събрани повече от 28 милиона австралийска долара, които ще отидат към пожарната команда на Нов Южен Уелс, бореща се с унищожителните пожари в страната, пише The Guardian.

До вчера следобед дарените средства бяха над 22 милиона щатски долара, събрани за по-малко от 48 часа, след като Селесте пусна дарителската акция във фейсбук.

Със своите 6,4 милиона последователи в Инстаграм Барбър успява да привлече дарения от целия свят, използвайки огромната си популярност в социалните мрежи. Тя разказа и за близките си, които е трябвало да бъдат евакуирани спешно.

Към каузата ѝ за събиране на средства се включиха страшно много популярни личности. Световната номер 1 в женския тенис Ашли Барти заяви, че ще дари цялата си награда от първенството в Брисбейн за борбата с пожарите (победителят от състезанието би трябвало да вземе около 250 000 долара).

В същия ден още доста спортисти и спортни организации се присъединиха към каузата: Австралийската футболна федерация, Нетбол Австралия, двукратният победител от Рали Дакар Тоби Прайс.

В събота пък американската певица Пинк обяви, че дарява 500 000 долара на австралийските пожарни служби и призова последователите си да направят дарения:
"Абсолютно съсипана съм, гледайки какво се случва в Австралия в момента", сподели тя в профила си в Туитър.

В неделя сутринта пък Никол Кидман обяви в Инстаграм профила си, че също ще дари половин милион на австралийската пожарна.

Каузата за събиране на средства на Селесте беше споделена и последвана и от други знаменитости като например актрисата Натали Портман и певицата Лизо, която насърчи феновете си да даряват средства на организации, занимаващи се със спасяване на популацията на коалите.

Ако и вие искате да дарите средства, може да го направите тук:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross