fbpx
Новини

Колекционери на "Капачки за бъдеще", обединявайте се!

24 септември 2018

Има много неща, в които децата са супер добри и събирането и складирането на неща е едно от тях. Ако вече сте участвали с тях в инициативата „Капачки за бъдеще“, те със сигурност цяло лято са трупали ревниво капачките си от безалкохолни напитки, а ако още не сте - сега имате шанс да ги заведете и да се дивите след това на дисциплината, с която ще започнат да събират разделно пластмаса.

Благотворителният проект "Капачки за бъдеще” продължава с нова инициатива на 29 септември с пунктове в София, Пловдив, Плевен и Велико Търново.

И този път целта на организаторите Мартина Йорданова и Лазар Радков е със средствата, събрани след предаването на капачките за рециклиране, да бъде купен кувьоз за нуждаеща се болница. До момента, благодарение на кампанията са закупени два кувьоза – за болниците в Червен Бряг и Чирпан.

Мартина и Лазар са избрали да събират средства за точно тази апаратура, защото всяко трето дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, тъй като наличната техника е на повече от 20 години.

На предишната благотворителна инициатива която се проведе на 14 април пред националния стадион "Васил Левски" бяха събрани 20 тона капачки от опаковки на безалкохолни напитки, прах за пране, флумастери, маркери и др. Дори още да не сте започнали събирането, имате 5 дни, в които да го направите и да се включите в кампанията, независимо от количеството капачки, което донесете!

В София инициативата ще продължи от 9:00 до 15:00 ч. на малкия паркинг пред национален стадион „Васил Левски“.
В Плевен пунктът е Начално училище "Единство" (от 10:00 до 12:00 ч.), в Пловдив – паркингът пред магазин Метро-1 (от 10:00 до 13:00 ч.), а във Велико Търново кампанията ще се проведе на ул. „Александър Стамболийски“ 15, ж.к. Света гора (от 11:00 до 13:00 ч.)

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross