fbpx
И аз съм човек

Кой печели стипендията на Майко Мила! и The Business institute за aMBA

23 март 2018

Ето че приключи конкурсът ни за 90% стипендия за участие в мениджмънт програмата aMBA на The Business Institute. Винаги сме подкрепяли и сме се радвали на жени, които след раждането или след майчинството си имат силната мотивация да продължат, надградят и доразвият себе си. Разказахме ви и историята на неуморната Дина, която е минала през програмата и сподели своите впечатления с нас.

Да си кажем правичката – майчинството не е заличител на бизнес и лични качества, а период, който често ни мотивира за по-високи нови цели и етапи в личното и професионално развитие.

И така, до 16 март жените – с деца или без деца – имаха възможност да кандидатстват за финансиране на 90% от стипендия за двусеместриалната мениджмънт програма aMBA. Много се радваме, че този конкурс привлече вниманието и провокира желанието за развитие на много от вас. Заедно с The Business Institute имахме сложната задача да изберем една от вас, която да се впусне още другата седмица – от 28 март – в aMBA приключението.

Участието в aMBA изисква сериозна ангажираност към процеса – два семестъра, следобедно-вечерни сесии, практическа работа по казуси, както по време на сесии, така и в групи след това, домашни работи. При избора си бяхме водени, както от желанието и ентусиазма на всяка от вас за себеразвитие, така и от личната мотивация за участие в aMBA програмата. Водещият в решението ни мотив бе да стимулираме тази жена със собствен бизнес и с голяма необходимост от структуриране на знанията, уменията и бизнес растежа си, така че да доведе всичко това до една обща структура и стратегия.

Измежду доста кандидатури и след сложна селекция избрахме майката на две деца Дора Ганчева от София.

Дора отговаря за търговската дейност на семейна фирма, която произвежда парфюмерия и козметика. Сантиментът към фамилния бизнес натежава пред мечтата ѝ да работи като дипломат. Разработването на нови продукти от по-висок клас са в нейния ресор, но няма как да не е част от всички сфери на управление. Съзнава необходимостта от познания в областта на финансите, управлението на екипи, маркетинг, за да има повече структурираност в управлението на семейния бизнес. Попитахме я как ще съчетава aMBA, с бизнеса и най-важното – семейството и децата.

Отговорите ѝ ни увериха, че има опит да лавира на няколко фронта и то успешно. Помощта на бабите е безценна, а колегите знаят за желанието ѝ да бъде част от aMBA още от момента, в който конкурсът стартира. Затова сме убедени, че Дора ще се справи! Добре дошла в 9-ия випуск на aMBA.

Още стипендии

Всички кандидатки бяха прекрасни в нещата, които споделиха за себе си и желанието и мотивацията да се развиват в бизнес отношение. Нямаше как да останем безразлични – всяка до една ни впечатли с готовността си да балансира между семейство, кариера и съвременно бизнес образование. Затова заедно с The Business Institute взехме решението да дадем стипендии и на всички останали кандидатки. Нашите екипи ще се свържат с всяка от вас и ще предоставят стипендии от 70%, 50% и 30%, отново съобразени с критериите за оценяване и личните мотивационни отговори.

Честито на всички страхотни жени! Благодарим ви, че дерзаете да развивате бизнес нюха и уменията у себе си!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross