fbpx
Новини

Кои са ГЕРОИТЕ на 2018? Вие номинирате

23 август 2018

Ако познавате хора или организации, които участват в доброволчески мисии с времето и уменията си и решават проблемите в обществото сами, вместо да чакат някой друг да направи нещо, от днес имате възможност да ги номинирате за годишните награди за доброволчество ГЕРОИТЕ.

За втора поредна година най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.org ще отличи хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.

До 6 септември всеки може да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и др. за конкретни техни действия, осъществени в периода април 2017 г. – май 2018 г.

И тази година журито търси вдъхновяващи, смели и новаторски прояви и кампании, които са израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност. Номинациите са в четири отделни категории: доброволец, организатор, компания и журналист

Отличените герои ще бъдат обявени на тържествена церемония на 27 септември. Повече информация, както и подробните критерии на наградите, ще намерите на awards.timeheroes.org.

“Чрез тези награди искаме да отпразнуваме и отличим всички неуморни герои, които всеки ден правят добро и помагат на другите, и чрез техния пример да вдъхновим и други да припознаят огромния смисъл и щастие от доброволчеството”, казва Павел Кунчев, директор на TimeHeroes.

Миналата година платформата събра общо 228 номинации и отличи 21 доброволчески примера, сред които доброволците от социалната кухня към храм “Св. пророк Илия” в София, доброволците на Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие, ученици от доброволчески клуб, както и организации, работещи с доброволци – Училището за кучета водачи на фондация “Очи на четири лапи”, Help-portrait и други. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които развиват доброволчеството в екипите си, и на журналисти – за медийно отразяване на темата.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. На платформата са регистрирани над 46 000 души, обединени около 1650 инициативи на 680 неправителствени организации (НПО) в цялата страна.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross