fbpx
И аз съм човек

Когато противозачатъчните те превърнат в противочовек

22 март 2018

Един от най-разпространените методи за контрацепция е медикаментозния, а именно противозачатъчните хапчета. И докато при някои жени единствената промяна в ежедневието е, че трябва да си спомнят да глътнат малката таблетка, то други се превръщат в живи чудовища. Цветелина Цекова споделя с Майко Мила! Как, заради непоносимостта си към този препарат, се е преобразила във върколак, от който всички близки са се евакуирали. Тя не ни гостува за първи път – вижте и нейния Кратък урок как да се сдобием с херпес. Посмейте се на чудовищното ѝ преобразяване и не забравяйте да идете на лекар и да си направите изследвания, ако планирате да започнете прием на противозачатъчни, за да не избеснеете и вие и да започнете да мятате и трошите всичко наоколо.

--------

Тази история няма за цел да отрече едно феноменално изобретение. Нито да убеди жените, че не трябва, или трябва да правят нещо. Аз само искам да споделя тази болезнена клетост, която ме споходи, с надеждата да помогна. Вероятно има стотици, или дори хиляди жени, които са останали без сватбените си сервизи или са заминали за Алабама, зарязвайки всичко. Вероятно са го направили без да подозират, че причината може да е в нещо по-малко от грахово зърно. Но нека започна отначало.

По природа съм свръхплодовита. Забременях, когато бременната ми стринка кихна в лицето ми. И от тогава живея в страх. Когато видя еротична сцена във филм например, се завъртам три пъти около оста си и се моля на девата от Гуадалахара. Когато съм в детски парти клуб, тайно хвърлям сол зад дясното си рамо. Когато държа малко бебе, заключвам палеца и показалеца на левия си крак. И не, че не искам още деца. Напротив! Просто сега не е моментът.

И този ми страх ме подтикна да взема решение като зряла жена и да започна да приемам противозачатъчни. Посъветвах се с медицинско лице и купих първата си опаковка.

Седнах да чета листовката:
При жените, които пият този препарат, вероятността да умрат от белодробна емболия нараства. Ако имате склонност към образуване на тромби, ако пушите, ако сте над 35, ако косата ви цъфти, ако гледате турски сериали, ако сте фенове на ММА, или майка ви е била с два различни цвята на очите – НЕ ПРИЕМАЙТЕ ТОЗИ ПРЕПАРАТ! Ако почувствате задух, ако получите инфаркт или инсулт, ако ви блъсне рейс, ако спрете да ядете салата с авокадо – НЕ ПРИЕМАЙТЕ ТОЗИ ПРЕПАРАТ!

Добре... изборът беше бременност, или смърт. Изпих си хапчето и животът ми продължи уж нормално.

Изключвам факта, че душата и тялото ми не спираха да кървят, това дори не е толкова важно.

По-важното е как започнах да се чувствам.

Мъжът ми изведнъж се промени в очите ми. От балканската версия на Том Харди, започна да ми изглежда като индийската версия на Дани Де Вито. А истината е, че е висок. Разговорите ни изведнъж се промениха и от изпълнени с нежност и любов, започнаха да звучат като монолог на Волен Сидеров в истерия. Аз бях Волен.

Той: Добро утро, мило!
Аз: Какво искаш от мен?!
Той: Мило, добре ли си?
Аз: Остави ме, психопат!
Той: Ела да те гушна.
Аз: АЗ ДА НЕ СЪМ ТИ ПАРЧЕ МЕСО?!
Той: Искаш ли шоколад?
Аз: ТВЪРДЕ СЛАБА ЛИ МЕ НАРИЧАШ?
Той: Нещо си се напрегнала.
Аз: ВЕРОЯТНО ПАЛЕЦА НА ЛЕВИЯ ТИ КРАК МЕ НАПРЯГА! МАХНИ СИ КРАКА ОТ ЛЕГЛОТО!
Той: Може би трябва да заминем някъде.
Аз: ЗАМИНАВАЙ, АЗ НЕКА УМРА И ДА МЕ ИЗЯДАТ КУЧЕТАТА!
Той: Мога ли да ти помогна?
Аз: НЕ ГОВОРИ С МЕН!
Той: Добре, мило.
Аз: ЗАЩО НЕ ГОВОРИШ С МЕН?!

Междувременно той забива вилица в сънната си артерия.

Той: Добре, оставям те. Ще се видя с Георги.
Аз: Хохохо! НЯКОЙ МЕ МИСЛИ ЗА ТЪПА! ОЖЕНИ СЕ ЗА „ГЕОРГИ“ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ!

Често го чувах да плаче в банята посред нощ.

И така, мили приятели, дните ми минаваха като трамваи по булевард в Ада – бавно, шумно и напрегнато.

Наистина не можех да си обясня защо се чувствам така. На работа или сред хора се чувствах като Гъливер в страната на лилипутите. Гъливер, който има шизофрения и биполярно разстройство, а лилипутите искат той да страда.

Два пъти ми се случи да размажа обяда си на асфалта. Излъгах мъжа си, че има плешиви петна по косата и космите му в носа са твърде дълги. За да му е гадно. Казах на майка ми, че не ми е майка и имах скандал с Емо Чолаков. Добре, че не ме чу. Оскубах едната си вежда четири пъти повече от другата и започнах да спортувам. От нерви. Получих тремор на десния клепач и отслабнах от злоба. За сметка на това гърдите ми пораснаха, но не можех да им се зарадвам.

Докато един ден не споделих мъките си с най-добрата си приятелка. И тя ме пита:
Пиеш ли противозачатъчни? Аз бях така от тях и ги спрях“.

И аз се шокирах. Консултирах се с ендокринолог и се оказа, че е именно от тях. Просто не ми понасят. Пратих съобщение на всичките си близки, че е БИЛО ОТ ПРОТИВОЗАЧАТЪЧНИТЕ и те дружно се завърнаха от чужбина и космоса по къщите си.

И, като извод, ще ви предам посланието си – преди да започнете да приемате противозачатъчни, задължително си направете изследвания. Хормонални, кръвни, всякакви. Идете на шопинг, но най-вече на мамолог. И не забравяйте, че здравето и щастието ви са преди всичко.

А аз отивам да извадя мъжа си от раклата, съвсем забравих да му кажа, че вече не съм опасна.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross