fbpx
Детска градина и ясла

Когато нацелиш грешната Фейсбук група на яслата (по Коледа)

9 декември 2017

Стефка Бонева ни изпрати този текст от жанра "разкази с неочакван край". Още докато си пишехме с нея, установихме, че милата жена говори с едно странно облекчение, но все още не разбирахме защо. В края на разказа обаче всичко стана ясно! Няма да издаваме - влезте и прочетете сами!

******************************

От известно време знам, че групата на децата в яслата има Фейсбук страница. Затворена, нали, за сигурност. Решавам да се включа като отговорен (да, бе, да) родител, защото там има съобщения, важни неща и само аз се подмотвам (все пак, три деца и две кучета не са чак толкова голяма работа - клипът на диджейката от Холандия с шестте деца направо ме засрами).

Като се има предвид ужасът ми от родителската среща миналата година, на която седях на мини столче в близост до вратата с надежда да побягна, реших все пак да рискувам и да съм друга, НОВА, по-добра личност, и да вляза в тази Фейсбук група!

И така сядам преди няколко дни и намирам групата „Х“, пускам желание за присъединяване и чакам. Чакам, чакам. ЧАКАМ. Днес ми идва в повече и намирам администраторката, пиша ú съобщение в стил "Нещо против мен лично или какво?" - в крайно учитив вариант, разбира се.

Тя притеснено ми се извинява и веднага ме присъединява. Аз разглеждам страницата и забелязвам обезпокоителни неща - открит урок, в който е добре да са родителите, танци, плуване, английски, КОЛЕДЕН БАЗАР с неща, направени от родителите!!!!!!

Почва след няколко дни.... Посивявам, побелявам, леко се свличам по стола, трескаво мисля, после ми става топло, бузите ми "горят" (демек побеснявам) и ядно питам бащата на децата и мой съпруг, който ги води сутрин, „ЗАЩОПОДЯВОЛИНЕЗНАМ?!“.

В този момент получавам съобщение от администраторката.

"Вие на кое дете бяхте мама?". Аз отговарям - "На Х и Y" и докато бащата на децата и мой съпруг се тюхка, че няма нищо, ама нищо зна стената на групата и това е явна дискриминация за родители без Фейсбук (защото още има такива издънки), аз решавам да видя къде ще е базарът (вече съм организирала коледни сладки и опаковки с надеждата да минат за мои) и коя е детската градина с голям салон, където ще се състои базарът...

За около минута отново ми се извива свят - ама тя е в ЛЮЛИН!!!! АМА КАК?! (ние сме в противоположна посока).

Почти по това време получавам отново съобщение от милата администраторка:

"Ама вие в коя градина сте???".

Аз съм КРАЙ. Оказа се, че имало две групи с едно и също име, аз съм нацелила погрешната и понеже не знам родителите, въобще не съм разбрала... Боже, отивам да си сипя чаша вино! Много вълнение ми се събра.

Добре че отървах коледния базар...

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross