fbpx
Ние и детето

Кинофест ни запознава с образователни практики от целия свят

12 февруари 2018

От 16 до 24 февруари всички желаещи да се запознаят с разнообразни световни практики на преподаване и учене ще имат този шанс в рамките на „(не)Възможното образование“ - фестивал, в който за първи път ще видим различнитее начини, по които образованието може и реално се случва по света.

Майко Мила! с радост се включи като медиен партньор на събитието, което е организирано от „Общност за демократично образование“ и включва 11 документални филма, представящи успешни практики на преподаване и учене от България, Германия, Франция, Израел, САЩ, Латинска Америка, Индия и други държави.

Публични дискусии ще съпътстват всяка прожекция, както и работилници за учители за предаване на практически умения в областта на алтернативното и иновативно образование.

 

„(не)Възможното образование“ ще продължи до 24 февруари включително, а всички документални филми можете да гледате в Център за култура и дебати „Червената къща“ и Чешки културен център.

Цялата програма на фестивала можете да видите на уеб страницата на Общност за демократично образование, както и във Фейсбук страницата на събитието.

Входът за всяка прожекция е 3 лева под формата на дарение, направено на място. Всички постъпления от фестивала са предназначени за създаване и безплатно разпространение на сборника „(не)Възможното образование“.

Всички са добре дошли да видят и чуят как учат децата в други части на света и да се запознаят с методи на преподаване и обучение, които не са популярни у нас.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross