fbpx
Новини

КвартетЪТ ви кани на прохладен музикален уикенд

20 юли 2017

Мили майки, пък и не само майки - днес искаме да ви запознаем с Яна, която свири на цигулка и учи в Музикалната академия и заедно с още 3 момичета - Боряна Кралева (цигулка), Илияна Колева (виола), Йоанна-Мария Тодорова (виолончело) - са част от "КвартетЪТ".

А освен това и да ви поканим от тяхно име на две страхотни събития в София, за които ще прочетете по-надолу.

 

Всички те са възпитаници на Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Съставът се ражда през 2014 г., когато момичетата печелят проект към Столична община в подкрепа на Кандидатурата на София за Европейска столица на културата за 2019 г. Проектът се нарича „Музикалните паркове на София“ и представя музика из всички любими места в София с цел популярни музикални произведения да достигат до все повече хора.

И четирите момичета се радват на успешна кариера в музикалната среда на България и това ги прави едни от най-търсените музиканти. КвартетЪТ има изобилие от музикален предложения – любими класически произведения, джаз стандарти, филмова и популярна музика, аржентински танга.

През лятото на 2014 г. четирите момичета са направили 30 концерта из цяла София към проекта "Музикалните паркове на София".

През лятото на 2017 планират да направят 2 големи концерта:

  • на 22 юли, събота, в парк Заимов от 19.00 и

  • на 23 юли, неделя, от 19.00 в Борисова градина, лятна сцена.

Програмата е много интересна, а входът e свободен.

“Музикалните паркове на София”, представя музика из всички любими места в София. Идеята е емблематични популярни музикални произведения да достигат до все повече хора, разхождащи се сред природата. Проектът съчетава популяризиране и възможност за изява на младите таланти на България, насищане градското пространство с изкуство, осигуряване на свободен достъп до култура за хора от различни социални групи, образоване на младите с акцент върху децата с идеята да се изгради в тях ценностна основа за възприемане на различни видове изкуства и привличане на нова публика към класическата музика.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross