fbpx
И аз съм човек

Като ходите на протестите, оглеждайте се за мъже

20 юли 2020

След ценните методически указания на Красимира под формата на 10 прости правила за успешно протестиране, една независима наблюдателка на протестите и по съвместимост читателка на МАЙКО МИЛА ни изпрати ей този музикален поздрав:

А към него и следния много ценен текст, с който не държим да кажем нищо повече освен: ВСЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ*!


Като ходите на протестите, оглеждайте се за мъже. Аз винаги се оглеждам. Вижте ги как се презентират, знаят ли как да се държат пред хора, могат ли да са твърди, но не агресивни, имат ли остроумна тениска, или забавен плакат... Защото то протестите – ден до пладне, но, виж, късметът може да ти излезе за цял живот. Моят вече е излязъл, но пак гледам, сравнявам, преценям** си сама – така е в свободните граждански общества.

Защото реално ние протестираме за един по-добър външен свят, но всъщност искаме някой да ни държи краката все на топло между две бедра, да му се занимава с глупостите ни, да лежи до нас на хавлията, да ни изненадва и да ни радва с мълчанието си. Затова на протеста е добре човек да си даде сметка какво ще го прави този хубав външен свят, ако вкъщи му е грозно или самотно.

Представете си например една България с много хубави улици, чудесна социална политика, мултикултурно общество, мода и градоустройство, а пък у вас – празно, няма с кого да се разходиш по правите улици. Затова се оглеждаме по протестите. Като на барче. И на барче така се ходи. Искаш да те видят, да те чуят, да им покажеш две-три хватки около щъркелите на бара и да си отидеш у дома с усещане за добре изпълнен дълг, па да се наспиш спокойно.

И, разбира се, най-голяма фантазия – всички на протеста да се слеете в едно като светоусещане и да постигнете Новия ред на нещата, само защото сте физически заедно и имате желание за нов, вълнуващ контакт с реалността. Което е архитипната генгбенг фантазия.

Та, мисълта ми е – оглеждайте се. Човек не знае откъде ще му излезе късметът. Все пак младите и красивите са навън и от куртоазия поне трябва да бъдат оценени техните качества. А ако този, когото сте харесвали или с когото живеете от години, звучи досущ като редови таксиджия анализатор, дайте си сметка за тролската му същност, включете на дълги и направо сканирайте потоците от хора, квадрант по квадрант. Такъв livestream тиндър нямаме често и вместо суайпване, можете да пляскате по лява или дясна буза. На гъза.

*знаем как се пише.
**и тя знае.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross