fbpx
Ако имаш две дрешки

Майко Мила стартира кампания за обмен на дрешки

7 юни 2016

Началото на лятото е и Майко Мила знае, че много хора искат да поосвободят гардеробите от вече ненужни дрехи, за да дадат път на новите, като това важи с пълна сила и за детските дрешки - те бързо умаляват и трябва да бъдат заменени от други. В същото време много родители пък нямат възможност да подновяват непрекъснато дрешките на децата, особено когато те са във възрастта от 0 до 3 годинки и растат буквално за седмици.

Предполагаме, че се сещате колко би било хубаво първите и вторите типа родители да се срещнат и да си решат проблемите с дрехите - едните като дадат, а вторите - като вземат. И ние се сетихме за същото и затова сега, с доста нетърпение и вълнение, ви представяме нашата лятна социална кампания "Ако имаш две дрешки...", организирана съвместно с Korres Bulgaria и фестивала за градска култура "София диша".

Основна цел на кампанията е да съберем - заедно с вас и безвъзмездно, колкото се може повече бебешки и детски дрехи (а също и дрехи за бременни), които ще бъдат дарени в рамките на първата и последната неделя на август - 7.08 и 28. 08, в рамките на фестивала "София диша".

Защо правим кампанията?

През първите няколко години след раждането, особено в първите месеци, бебетата растат като невидели и това струва изключително скъпо на всеки родител, решил сам със собствени средства да облече детето си.

Затова и често прибягваме до помощта на приятели, които имат по-големи деца, които услужливо ни снабдяват с някой и друг плик с дрехи. За съжаление обаче, има родители, които нямат приятели с деца, нито имат възможност да обновяват непрекъснато гардероба на децата си. Далеч сме от мисълта, че ще можем да помогнем на всеки, който дойде при нас, но ще направим всичко възможно да съберем и раздадем колкото се може повече дрешки на колкото може повече майки, като така им спестим пари и не на последно място - покажем, че не сме безразлични към състоянието на околната среда.

За да ви стимулира в тази благородна инициатива, нашият социално отговорен партньор Korres ще раздаде страхотни подаръци на три от майките, които дарят най-много дрешки за кампанията.

Ето и малко повече информация за правилата ѝ.

1. Ако желаете да се включите в кампанията, моля, пишете ни на имейл maikomilabg@gmail.com и заявете своето желание. Очакваме от вас телефонен номер и две имена - ние ще се свържем с вас, за да уточним предаването на дрешките.

2. Умоляваме всички участнички да ни даряват дрешки, годни за ползване. С други думи, дрешки, с които те самите биха облекли собствените си деца (или себе си като бременни) или биха дали на най-добрата си приятелка.

3. Дрешките може да не са изгладени, нито подредени красиво и по цветове, но е желателно да са изпрани и опаковани ергономично, например в плик.

4. Тъй като ще ни е трудно да обхванем всички детски възрасти, призоваваме да ни дарявате дрехи, чорапи, обувки, шапки, ръкавици за деца до 3 годишна възраст.

5. Ако имате желание да дарите играчки, то нека са най-здравите, хубавите и съвсем ограничено количество, защото дори с нашия бъдещ мощен "Доброволчески отряд" трудно ще обработим десетки кашони мечета, хеликоптери без перки, конструктори, плюшени кучета и барбита без обувки. Пожалете ни и сложете само най-доброто, което можете да заделите за нас.

И тъй като Майко Мила представлява две ентусиазирани, но уморени жени, ще ви бъдем благодарни, ако ни подадете ръка в тази мисия. Търсим няколко майки, които да ни помогнат в събирането, сортирането, извозването и раздаването на дрешките в рамките на двете недели на "София диша", както и по 1-2 дни преди всяка от неделите.

Те ще станат членове на нашия "Доброволчески отряд" и ще бъдат възнаградени от нашия чудесен партньор Korres.

И накрая - ако сте родители, които имат нужда от дрехи и играчки, и желаете да се сдобиете с част от това, което ще съберем:

1. Ще може да го направите в рамките на две недели през август - 7.08 и 28-08, като точното място, където Майко Мила ще се разположи на фестивала, ще бъде допълнително оповестено.

2. На събитието ще има ограничение в бройката от дрешки, които всяка майка (или баща) ще може да вземе. Все пак, идеята ни е да помогнем на колкото може повече родители, затова ще се опитаме да възпрем съвсем естествения порив на всяка от нас да грабне два чувала и да побегне към вкъщи.

Ще сме щастливи да видим всички, които се чувстват съпричастни към идеята ни - както за да дарят, така и за да вземат. Чакаме ви през август, за да обединим полезното с приятното!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross