fbpx
Новини

Как ще изглеждаме в офиса след 20 години

17 юли 2020

Ако не сте се срещали с Ема - офис жената на бъдещето, запознайте се с нея. Тя е с гърбица, разширени вени, зачервени очи и какви ли още не проблеми вследствие на работата в офиса, пише Sky News.

A life-sized model named 'Emma' has been created by Fellowes and Behavioural Futurist William Higham

Прогнозите са, че до 20 години средностатистическият офис служител буквално ще се е "изгърбил" от работа, ще е с отпуснат корем и зачервени очи. Или поне така изглежда Ема - куклата в реални размери, създадена на базата на доклад за здравето на работното място.

Милата Ема ни показва как ще изглеждат превитите над бюрата си служители в бъдещето – с един куп медицински проблеми, освен ако, разбира се, не се вземат някакви мерки и не се промени средата, в която работим.

Освен всичко останало Ема "разполага" и с много разширени вени и отпуснати коремни мускули – все "подаръци" на заседналия начин на живот.

A life-sized model named 'Emma'

Превитият ѝ гръб и подутите, зачервени очи са резултат от постоянното наклоняване и втренчване в екрана.

Според Уилям Хайъм, автор на доклада "Колегата на бъдещето", ако работодателите и служителите не вземат необходимите спешни мерки сега, за да се справят с рисковете за здравето, които работата на бюро поражда, накрая всички ще свършим като Ема.

"Ако не направим радикални промени в работния си живот - в това число да се движим повече, с цел да промени постоянната позиция на бюрото; ако не си правим редовни почивки за раздвижване или не помислим как да подобрим позицията на тялото си, докато сме на работното си място, офисите ни ще ни разболеят страшно много."

Behavioural Futurist William Higham unveils a life-sized model named 'Emma', which has been created by Fellowes, to illustrate how office workers may look in 20 year's time
Ема и Уилям Хайъм

Според доклада поевче от 90% от офис служителите във Великобритания, които страдат от здравословни проблеми заради работата, се представят и по-зле на работното си място.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross