fbpx
И аз съм човек

"Как се държи бебе?" Наръчник на един изплашен мъж

10 ноември 2017

Прекарали сте години да се възхищавате от разстояние на това колко са сладки бебетата с пълното съзнание, че бебето ще е в безопасност и добре, само ако никога не влезе в контакт с вас. Така младият баща Zack Poitras започва своеобразния си наръчник за това как правилно да държим бебе.

Докато по-голямата част от населението на Земята няма проблем да държи бебе, вие знаете със сигурност, че бебе в ръцете ви е равнозначно на смъртна присъда за всяко новородено същество.

Обаче явно никой не е наясно с този факт, защото в някакъв момент, някакъв объркан човечец ще реши да ви повери бебето си, ще ви помоли да го подържите и вие нищо не можете да направите, за да предотвратите това. Новите родители ви уверяват, че бебетата не са толкова чупливи, колкото изглеждат, обаче вие знаете, че това са пълни глупости - само едно погрешно движение и сте го убили.

Как да се справите?

Преди да го вземете в ръце, уверете се, че не се потите като парна ютия

Не само че потта ще направи бебето хлъзгаво като сапун, който ще се изхлузи от ръцете ви, но потта е и знак за страх. Бебетата могат да усетят страха, така че трябва да го подмамите да си мисли, че знаете какво правите. Избършете цялата пот, и се усмихвайте, и се смейте, така че никой да не разбере, че още малко и ще го изпуснете.

Не забравяйте, че дори да го държите правилно, вероятно все пак ще го изпуснете или счупите на няколко места с ръцете си

Прешлените на бебето са чупливи като стрък целина и само едно бързо движение или замах са нужни, за да се превърне бебето в локва черва в краката ви. Ако не държите долната част на тялото му, то ще се изплъзне и ще си останете само с една глава в ръцете.

Дръжте главата с една ръка нежно, иначе най-вероятно тя ще изпадне

Най-тежката част на бебето е главата и сигурно затова е най-лесна за разрушаване. Ако нищо не държи главата, тя просто ще падне. Ако твърде силно стиснете тази малка торбичка, пълна с мозък, тя ще се смачка като розово картофено пюре и никога няма да ви простят. Освен това, може да му изпаднат и очните ябълки. Направо нямате идея как изобщо това бебе още е живо, обаче от друга страна едва сега се срещате отблизо.

Използвайте дясната си ръка да подложите под дупето на бебето, иначе то ще се изхлузи и ще се разпльока на земята като балон с вода.

Не му сграбчвайте дупето, обаче не бъдете и пасивен държач. Ако не държите стабилно долната акаща част, ще имате проблеми по-нагоре. Какво да направите, ако докато го държите, почнат да излизат акита? Така или иначе, най-вероятно ще го изпуснете, така че то ще умре, паднало в пълен с ако памперс.

Допрете гърдите на бебето до своите, но не го стискайте като лимон

Дръжте го близо до вас, но не твърде близо, защото бебенцето е толкова мекичко, че сигурно ще го смачкате като пликче с пластелин.

Позволете на бебето да положи главичка на гърдите ви, макар че ще чуе препускащото ви сърце и ще ви разбере колко ви е страх.

Единственото, което можете да направите, е да се надявате бебетата да харесват звука на разтуптени сърца. Ако бебето осъзнае колко много ви е страх, то може самичко да изскочи от ръцете ви, защото самоубийството е по-безопасно от кльощавите дръжки, които наричате ръце.

Внимавайте главата на бебето да е на една страна, за да може да диша, понеже най-вероятно го задушавате.

Най-вероятно толкова силно сте го стиснали, че вече сте му потрошили дробчетата. Дали изобщо още диша? Непрекъснато проверявайте дали диша.

Нежно го залюлейте, макар макар че това изобщо да го движите си е предизвестена смърт

Макар да сте сигурни, че всяко движение със сигурност ще счупи бебето на множество парченца, очевидно бебетата обичат да ги люлеят напред-назад. Ако е твърде силно, отново ще се сблъскате с проблема на изпадащата глава като горната част на Pringles. Ако е твърде слабо, бебето ще плаче. Защо в момента не плаче е абсолютна мистерия.

Ако бебето заплаче или е кисело, първо опитайте да го подадете на някой друг.

Ако никой не го поеме, опитайте да го държите в различна позиция, защото очевидно хората обичат да ви гледат как си играете с огъня.

Сякаш целият ужас и усилия да държите бебето досега в една позиция не са били достатъчни, ами се очаква да го движите, макар че е много вероятно да докоснете онази му част, която кара всичките му крайници да падат и цялото му тяло да се разпада на части.

След като някой най-накрая вземе бебето от ръцете ви, кажете:

"Това беше лесна работа, прави сте" и после отидете да повърнете.

Поздравления, не убихте бебето, обаче това си беше чист късмет - и вие, и бебето го знаете!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross