fbpx
И аз съм човек

Как една помпа за кърма стресна летищната охрана

19 юли 2019

Скорошна ситуация с кореспондентка на NBC News на летището е доказателство, че все още има хора, които не знаят каква е целта на изцеждането на кърмата. Не са наясно и с факта, че много от работещите майки трябва да продължат да го правят, когато пътуват без бебетата си.

Служител по сигурността се опитал да отнеме 3 пъти помпата за кърма (одобрена от Администрацията за транспортна сигурност на САЩ/TSA) на Джо Линг Кент, докато тя била на изхода за полет с Delta Air Lines.

След като обяснила ситуацията на агента, той я попитал "Е, добре, къде е бебето ви?" Репортерката има момиченце, родено миналия декември, но както всички знаем, не е нужно да сте с бебето си, за да ви трябва помпата за кърма.

В своя пост, който вече има над 25 хил. харесвания и над 3000 споделяния, Кент пише, че агентът явно никога преди не е срещал работеща майка:

Освен че повечето от коментиращите в Twitter са възмутени , че агентът на TSA не знае за какво служи помпата за кърма, от Delta Air Lines също отговарят на Кент с извинение и обещание да разгледат инцидента.

"Чудесно е, че реагирате, но още по-добре ще е да направите нещо повече, като обучите всичките си служители, така че това никога повече да не се случва", пише @susanjmcintire и допълва: "Невъзможността да изцеди кърмата си може да причини сериозни здравословни проблеми на кърмещата майка и, разбира се, да навреди на бебето ѝ."

Отговорът на Delta разгневи и други потребители, според които никоя майка не би трябвало да бъде поставяна в неловка ситуация, заради това, че кърми или изцежда кърмата си.

Източник: WorkingMother

Още:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross