И аз съм човек

Как да се сдобием с дрехи за бременни без да фалираме

6 май 2016

Вече обсъдихме колко хубаво е да имаш приятели, които, при новината, че чакаш дете, ти казват „ООО, НИЩО не купувай, ще ти дам три торби с бебешки дрехи!!“ и как никога, ама никога не трябва да отказваш подобен жест!

Днес ще поговорим за нещо подобно, но по отношение на дрехите за бременни. Ако вече сте закръглили корема (и не само него) и нито едни джинси и поли не ви стават, вероятно ви минава палавата мисъл да отидете и да си купите нещо по-подходящо и удобно, като например перде.

Признаваме, че има нещо приятно в това да влезеш в магазина и важно-важно да отнесеш шкембето именно към ъгъла за бременни, където обаче освен супер гига турбо скини джинсите за бременни (кой, по дяволите, влиза в тях??), ви чака и лек шок.

Повечето дрехи за бременни, въпреки че са създадени да се ползват едва няколко месеца – айде, в краен случай два пъти или ТРИ ПЪТИ по няколко месеца (ако има такива жени, да ни се обадят, да ги снимаме!!), по цена се доближават до тази на какаото на международната стокова борса. Те не са просто скъпи, ами са по-скъпи от тези за „обикновени“, небременни хора (това е подробност, която все по-често ще забелязвате – всичко за бременни, кърмачки, бебета и малки деца струва МНОГО).

Дрехите за бременни са индустрия, от която, очевидно, се печели добре, но нашият съвет е да не се поддавате толкова лесно, по няколко причини:

  • в момента, в който родите, ще ви се иска да заровите омразните дънки в чудовищен размер някъде зад блока, отгоре да засадите кактус и да ги оставите да почиват там за вечни времена
  • магазините за втора употреба са фрашкани с дрехи за бременни в напълно приемлив вид и цена
  • винаги може някоя вече избременяла приятелка или позната да ви услужи с нейните
  • можете просто да си купите нещо в по-голям размер, което впоследствие да доизносвате, докато си върнете старите килограми – това няма как да стане с дрехите за бременни, защото те често изглеждат като чувал с допълнително пришита драперия

За цялата си бременност от магазин за дрехи за бременни си купих точно един чифт джинси и един клин (сега заровени вдън гардероб). За останалото – две-три рокли и туники в по-голям размер, овършах магазините за втора употреба.

В края на краищата, този период е наистина само няколко месеца, и ако не сте се обезформили тотално, е напълно възможно да си купите по-големи или да носите вашите си собствени, по-широки дрехи - няма смисъл да влагате купища пари в нещо, което може би никога повече няма да ползвате.

А и винаги може да напишете един статус във Facebook – “Трябват ми дрехи за бременни!!!“ и, повярвайте ми, към вас ще потече река от поли, рокли, панталони и всякакви други невероятни неща, от които другите копнеят да се отърват.

Красимира Хаджииванова

Съосновател на Майко Мила

всички статии на автора
Споделете статията
made by cog + weband
cross