В двойката

Как да разберете дали сте готови да имате дете

15 май 2018

Да си родител понякога не е лесно, а и не идва с инструкции и наръчник как да се оправяме, след като се е появило малкото същество. Обикновено основното правило е да гледаме човечето да е живо, нахранено и що-годе чисто.

Ако се чудите има ли и други неща, които трябва да знаете, преди да решите да имате деца, в Туитър има чудесни съвети от препатили родители.


Мразите да имате дори една свободна минута само за себе си?
Значи вие сте родени да бъдете родител!


Току-що открих спагети в решетките на парното – ако някой от вас се е чудел какво е да имаш деца.


Ако не сте от хората, които обичат да се повтарят, вероятно не е за вас това да имате деца.


Ако обичате да се опаковате като за пикник ВСЕКИ ПЪТ, когато излизате от къщи, непременно имайте дете!


Ако не обичате да спите полуизправени на стол 40 минути, докато вече не си усещате кръста, значи не е за вас да имате дете.


Ако не ви се нрави да говорите за обелени корички от зараснали рани и не ви се обяснява защо не можем да си ги събираме, родителството не е за вас.


Ако ви се смятат дроби в 7 сутринта заедно с някой, който се скъсва да реве, значи децата са вашето призвание.


Ако обичате да спите и да имате спокойствие, значи не е за вас да сте родител.


Обичате ли топла храна, горещо кафе и телевизионни програми, по-дълги от 3 минути? Значи родителството не е за вас.


Ако харесвате сандвич със сметана, желе и пуешко, приготвени от 8-годишно дете със съмнителни хигиенни навици, значи може би родителството е вашето призвание.


Ако би ви харесало в една клетка за птици да намерите седем еднакви чифта панталонки, значи да имате деца е вашето нещо.


Ако представата ви за добре прекарано време е да къпете пищящо дете, след което да почистите акото от банята и да повторите всичко отново, вие сте готови за родител.


Ако искате да купувате играчки, чиито опаковки са много по-забавни за получателя от същинския подарък, значи сте готови за родители.


Ако да повтаряте на малко човешко същество да си изяде зърнената закуска в продължение на 45 минути ви звучи забавно, значи майчинството е вашето нещо.


Ако ви радва да се къпете, докато някой неколкократно отваря вратата на банята и пищи, че в майнкрафт има пожар, да знаете, че във вас дреме истински родител.


Ако да настъпите Лего, докато си взимате душ, ви харесва, значи сте готови да имате дете.


Ако любимият ви начин да свършите нещо е в комбинация с някой до вас, който ви задава 100 въпроса за това, което правите в момента, бъдете родител, готови сте!


Сериозно... ако не сте готова да забършете повръщано със златния си официален шал, родителството не е за вас.


Ако ви харесва да чуете една и съща шега за седемстотен път, може би трябва да имате деца.


Обичате ли да гледате филм, който е разделен на 10 части и частите се гледат в рамките на 2 седмици? Ако да, значи родителството е вашето нещо!


Ако би ви харесало някой да ви буди в 5:15 сутрин и на 2 сантиметра от носа ви да ви пита: „А птицечовките бозайници ли са?“, значи сте напълно готов да сте родител.


Ако обичате да ядете и да се къпете със свръхчовешка скорост, без да можете да се насладите на нито едно от двете, може би майчинството е за вас.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross