Новини

Как да накараш децата да ти отговорят - и то веднага!

10 януари 2019

Искате само да разберете дали детето ви е стигнало до училище, до дома на приятеля си, дали тренировката му е приключила навреме, обядвало ли е... Звъните и пишете нервно, но то не отговаря.

Буквално се побърквате, особено като си спомните, че преговорите по купуването на нов смартфон (ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДЕЦА ИМАТ ТАКИВА) включваха условието, че телефонът ще се използва най-вече за спешни случаи, и по-малко за игри и всякакви други безсмислени занимания.

Веднъж попаднал в ръцете на детето обаче, смартфонът му се оказва най-трудния канал, по който да се свържете с него, защото той или тя просто не ви отговаря, вършейки в същото време нещо много "важно" именно на телефона си.

И така, след като няколко път попада в подобна ситуация, Ник Хърбърт, баща на 13-годишно неотговарящо на обаждания и съобщения момче, намира най-доброто технологично отмъщение. Той създава приложението ReplyASAP, което заключва телефона на детето ви и не му позволява да върши нищо с него, докато не отговори на съобщението ви!

ReplyASAP дава на родителите така необходимата сила елегантно да накажат децата си, докато не реагират на питанията им, защото "важните съобщения не трябва да се пропускат", каза създателят на приложението за WISTV. Той е убеден, че заключвайки всички други функции на телефона на детето, то ще бъде мотивирано да ви отговори.

В случай, че това не е достатъчно, приложението също така ви позволява да включите алармата на телефона, която ще спре да пищи, чак при единствената възможна команда от страна на детето - ДА ВИ ОТГОВОРИ.

И преди да попитате - да, алармата все още работи, дори ако телефонът е в безшумен режим. Коварно, нали?

ReplyASAP бързо се превърна в хит, когато беше пуснато в Google Play Store миналата година и вече има над 75 хиляди сваляния.

Въпреки че приложението е достъпно само за устройства с Android, скоро ще има версия и на iOS.

И така, бихте ли го използвали?


Още:

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross