fbpx
И аз съм човек

Какво трябва да знаете, преди да заведете децата на Карибски пирати: Отмъщението на Салазар

1 юли 2017

Споделяме с вас ревюто на филма с автор ALESSIA SANTORO, първоначално публикувано в сайта Popsugar.

Без значение дали сте гледали някой от филмите в поредицата Карибски пирати, последният, пети епизод - „Отмъщението на Салазар“, си заслужава гледането сам по себе си. Обаче преди да заведете децата си в киносалона, трябва да знаете някои неща за супер комичната екшън продукция с възрастово ограничение над 13 години.

Извиняваме се за спойлерите, но те са необходими, за да сте подготвени какво да очаквате от семейното посещение на този филм.

  1. Филмът съдържа обичайното количество кадри с насилие и оръжия. Както и в предишните четири филма, някои от най-добрите сцени показват Капитан Джак Спароу и приятелите му, изложени на опасност (в този филм това се случва по-често от преди), или сцени, в които добрите и лошите се бият. Има предостатъчно схватки с меч, с пистолети, даже и с оръдие (всъщност всички с такива), както и сцена, в която Джак Спароу ще бъде обезглавен от гилотина, докато друг герой се едва разминава от обесване.

  1. Откачените лоши типове са наистина страшни (и малко гнусни). Лошите герои в този филм от поредицата, Капитан Салазар и призрачният му екипаж, са наистина зловещи. Заедно с кораба им, който се превръща в нещо като огромна паст, която поглъща други кораби, и „домашните им любимци“ - акули, моряците са откровено ужасяващи, особено на пръв поглед. В по-голямата чат от филма ги показват в много затъмнени кадри, които карат раните им като от изгорено да изглеждат още по-зловещо, а и са доста зли, което не помага много за възприемането им в по-добра светлина (за разлика от лошите герои в предишните филми).
  2. Има вещица с белези по цялото тяло (която направо ми изкара акъла). Не искам се вдетинявам, просто не обичам гнусни и зловещи неща, особено в комбинация. Във филма има една вещица, която се появява за не повече от пет минути, но изглежда така, все едно някой буквално се е опитал да я нареже с нож, докато я върти в кръг. Освен това гласът ѝ е зловещ, което накара мен, 27-годишна жена да настръхне, затова си мисля, че като цяло децата може и малко да се поуплашат от този герой.
  3. Няколко пъти се появяват сексуални намеци. Макар че по-голямата част може и да не бъде разбрана от по-малките деца, във филма има говорене и шегички на тема проституция и страшно много скрити и не толкова скрити подмятания, обикновено идващи от, както можете да се сетите, Капитан Джак Спароу.Сега вече сте подготвени и може да отидете на кино спокойно!

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross