fbpx
И аз съм човек

Какво те чака, когато НЕ чакаш бебе (защото не искаш!)

17 септември 2020

Изборът да нямаш деца е личен, не подлежи на обсъждане, опровергаване и “оправяне”. Но това вероятно всички го знаят. 

Може би не е лошо да се отбележи също, че хората, които не искат деца, обикновено вземат такова решение по много различни причини и това, че не ги харесват (както понякога се възприема изборът им), не е сред тях. 

Но нещо станахме прекалено сериозни, а тук има един счупващо смешен текст от Кейси Ранд, публикуван в хумор секцията на The New Yorker

Споделяме ви го, за да се посмеете и вие на чуждото ЩАСТИЕ!!!


Поздравления! Решили сте да не вкарвате повече хора в този безкраен ад. Ето какво може да очаквате, докато се наслаждавате на чудото да не отговорите на очакванията на обществото. 

Глава 1: Не си ли бременна?

Месечният ти цикъл е навреме ли е? Чувстваш ли се пълна с енергия, грам не ти се гади и си ужасно горда с публичното си обявление в Twitter, че нямаш никакво намерение да се размножаваш? 

Може би просто не си бременна. Разбира се, единственият начин да си сигурна е да си направиш официален тест за не-бременност като съобщиш на майка си плана да осакатиш семейното родословно дърво и провериш дали ще си жива след това.

Глава 2: Мединската ти история

Сред най-хубавите неща в това да НЕ очакваш дете е знанието колко много наследствени заболявания и състояния няма да му предадеш. 

Сърдечни болести, раздразнени черва, неспособност за запомняне на имена и други генетични несъвършенства, които ще спестиш на бъдещите поколения.

Глава 3: Избор на гинеколог

Намирането на доктор, който мисли, че жените са нещо повече от ходещи утроби, може да е доста трудно. 

Пробвай да кажеш на гинеколога си, че нямаш намерение да се възпроизвеждаш и виж дали ще наклони глава на една страна като смутен ирландски сетер. Ако да, вероятно не е твоят човек.

Глава 4: Живот като не-бременна

Не-бременността идва с определени промени в начина на живот. Например, свободата да правиш каквото си искаш, когато си искаш, без да се притесняваш от последиците за фертилността ти или какво биха си помислили набожните ти роднини. 

Искаш да изядеш едно кило сурова риба тон и да я прокараш с цял пакет бисквити и литър водка? Всъщност това не е добра идея без значение дали си бременна или не.

Глава 5: Разговорът с шефа

Този разговор буди всевъзможни притеснения. Дали няма да получиш повишение незабавно? Дали няма да те направят партньор? 

Странно ли ще е, че сега вече ще те възприемат сериозно, след като шефът ти знае, че никога няма да излезеш по майчинство 

(макар че това решение очевидно не би следвало да има отношение към оценката на работодателя ти, защото майчинството и амбициозността не са взаимноизключващи се, и освен това работодателите имат повече доверие на служители мъже, които вече са бащи, като по този начин създават безкомпромисен двоен стандарт, наказващ жените от десетилетия)? 

Ще трябва ли да се научиш да играеш голф?

Глава 6: Секс

И сега на въпроса, въртящ се в главата на всяка жена: може ли да правиш секс, когато не си бременна

Четирима от петима адски секси доктори казват ДА. Но внимавай: сексът води до бременност, използвай предпазни средства.

Глава 7: Пътуване

Не-бременните жени трябва избягват да пътуват по време на месечния си цикъл, защото това може да намали шансовете им да се забият с някой секси служител от персонала на курорта или с някой екзотичен барабанист. 

Извън това няма никакви ограничения, защото никой не зависи от теб за храна, финансова подкрепа или указания как да не гълта монети.

Глава 8: Преди да родиш

Някои жени изпадат в депресия след решението им да нямат деца. Ако някога се почувстваш така, експертите съветват да отидеш на детската площадка в квартала и да поседиш там за няколко секунди. 

Ако това не проработи, винаги може да влезеш във Фейсбук и да видиш колко уморени са всичките ти приятели от гимназията.


Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
Етикети
cross