И аз съм човек

И майките се майтапят!

4 март 2017

След като прочетохме някои от Най-честите мисли на наскоро родилите майки, време е да се насладим и на някои от забавните неща, които майките казват!

Майчинството не е шега работа - това всички го знаем. Не само че имаме отговорност да храним и поим малките човечета, но и да ги пазим живи и здрави, да ги спираме, когато искат да скочат надолу с главата от мебелите, да пребоядисат стените и когато искат да довлекат всяка улична котка вкъщи.

За да може и ние да оцелеем в този процес, е необходимо здраво чувство за хумор. Като майките, чиито думи ще цитираме по-долу, които не захаросват излишно майчинството.

Това е кратък списък на най-смешните и откровени реплики от майки, които сме срещали в интернет.


Учението е злато, деца. Не бягайте от училище. Стойте в час. Сериозно, останете в час. Не се прибирайте. С тати имаме нужда от почивка.


Менюто на първото дете: здравословна, органична, био храна.

Менюто на третото дете: бутчето KFC пада на пода – „просто го вдигни, издухай го и яж, нищо няма да ти стане“.


Помните ли приказката за Златокоска и трите мечки, където кашата на Татко Мечок беше гореща, на Бебе Мечо беше идеална, а на Мама Мецана беше студена?

Вече я разбирам.


Скъпи родители на едно дете, които искат и второ, искам да знаете, че току-що трябваше да разделя бонбон M&M на две. Да, M&M бонбон. На две!


Всеки път, когато синът ми тийнейджър си почисти стаята, се събират поне няколко перални и две миялни, с които да си запълня следобеда. Но иначе... да, супер е, че си е почистил стаята...


Когато имаш деца, да се излежаваш всъщност значи да лежиш будна в леглото и да се чудиш този трясък откъде се чу!


Две малки маймунки

Скачали на леглото

Едната паднала и

Си шибнала главата ТОЧНО КАКТО МАЙКА МУ КАЗАЛА,

ЧЕ ЩЕ СТАНЕ, АМА НЯМАЛО КОЙ ДА Я ЧУЕ


Жал ми е за днешните деца. Покрай всички тия електронни играчки и таблети никога нямат да разберат простичката радост от това да се замерят с камъни.


По новините дават олимпийски шампиони, които са започнали да тренират на 5-годишна възраст, но не се притеснявай, моето момче, ти продължавай да ближеш пяната от ваната.


Никое дете никога не е казвало: „Прекъсни ме, ако вече си чувала това“.


Моя бременна приятелка поиска всяка от нас, която има деца, да ѝ напише по един съвет за майчинството. Аз ѝ написах любимата си рецепта за коктейл Маргарита!


Вълнуващото преживяване да имаш деца включва и това те да се будят в 2 през нощта с писъци, а ти да не знаеш дали умират или „устата им имала вкус на синьо.“


Няма значение колко сладко и мило е детето ви. Когато се събудите посред нощ и го видите да стои до леглото ви, и да ви гледа мълчаливо, направо си е ужасяващо!


Не се съдете строго и не се самонаказвайте. Майката в „Извънземното“ имаше извънземна форма на живот в къщата си в продължение на дни, без изобщо да забележи. Да не говорим за Червената шапчица, чиято майка я пуснала да прекосява сама гора, в която живее вълк. Чудна майчица сте!


Ще ми се да имах ентусиазма и позитивната нагласа на майките, които всеки ден слагат свеж плод в кутията за обяд на децата си.


Истинска майка сте, когато жабката на колата ви не може да се затвори от салфетки, откраднати от заведения за бързо хранене. Също и мокри кърпички, и сламки. И пакетчета захар. За всеки случай.


Помолих да ме преместят на друга седалка в самолета, защото до мен едно бебе крещеше. Оказа се, че не можело да те преместят от собственото ти дете!


Да си родител е непрекъснато да напомняш на децата, че е забранено да ядат на дивана, докато вие ядете на дивана и с кимане се съгласявате с децата, че животът не е честен.


Четиригодишният ми син хлопна вратата на банята, докато бях вътре и ми каза, че съм в затвора. Аз пък я заключих отвътре. Обичам тази игра!


Синът: Пай ли ядеш на закуска?

Аз (ям пай): Не. Това е плодова пита. Искаш ли?

Синът: НЕ! Мразя плодова пита!

Аз (с въздишка): Знам...


9-годишен: Мамо, какво е метафора?

Аз: Животът ми се разпада.

9-годишен: Знам, ама какво е метафора?

***************

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
made by cog + weband
cross