fbpx
Новини

Името на героя

18 април 2019

Най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes отваря номинациите за своите Годишни награди, които за трета поредна година ще отличат хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.

До 12 май, на awards.timeheroes.org всеки можете да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти за техните добри дела, случили се в периода юни 2018 – април 2019 г.

И тази година журито, съставено от хора с активна гражданска позиция, ще търси вдъхновяващи, смели и новаторски инициативи, които са пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

Отличените ще бъдат обявени на тържествена церемония на 6 юни.

Годишните награди на Time Heroes ще бъдат предшествани и от първото издание на Седмица на ГЕРОИТЕ - своеобразен фестивал на доброто, в който могат да се включат всички желаещи да слушат, разказват и гледат вдъхновяващи истории за доброволчество. Част от фестивала ще е специалното събитие, насочено към деца и родители, по време на което ще получим куп ценни идеи как да си прекарваме времето с децата, вършейки нещо добро и полезно.

В предишните две издания на наградите през 2017 и 2018 г. бяха отличени над 40 изключителни доброволчески примера, а сред отличените са доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Статуетки бяха дадени още на отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, и на журналисти – за медийно отразяване на темата.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. В платформата са регистрирани над 55 000 регистрирани доброволци, обединени около 1800 инициативи на над 700 НПО.

TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

Стани автор в Майко Мила

В Майко Мила сме отворени за нови гласове, искащи да разкажат своята история. Винаги сме на линия, ако имате желание да ни изпратите текст, с който да се забавляваме или да научим нещо полезно, или да ни споделите нещо важно. Пишете ни на editorial@maikomila.bg.
ИЗПРАТИ НИ МАТЕРИАЛ
Споделете статията
cross